Önder'e büyük kalp operasyonu: Ana damar yırtığı hayati tehlikeyi sürdürüyor
Sırrı Süreyya Önder, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İmralı heyeti üyesi, İstanbul'da kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Ana aort damarında yırtılma tespit edilen Önder ameliyata alındı. Florence Nightingale Hastanesi Rektörü açıklama yaptı.
TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İmralı heyeti üyesi yazarı Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan Salı günü saat 23.00 itibarıyla İstanbul'da geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ana aort damarında boydan boya yırtılma meydana gelen Önder, ameliyata alındı.
Hastane önünde açıklama yapan Florence Nightingale Hastaneleri Tıbbi Süreçlerden Sorumlu Rektör Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, Önder'e en büyük kalp ameliyatlarından birinin yapıldığını ve 7-8 saat sürebileceğini kaydererek, sağlık durumu ve ameliyatı hakkında şu bilgileri verdi:
"Ameliyat saat 23.00 sularında başladı. Tüm kalp damar cerrahi ve kardiyoloji ekibimiz buradaydı. Maalesef hayati olan kalpten çıkan en büyük ana damarın yırtılması. Büyük bir ameliyat, bizim kalp hastalıkları içindeki en büyük ameliyatlarımızdan biri. O yüzden hastamızın hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ameliyatı uzun bir ameliyat, 7-8 saat sürecek bir ameliyat. Bizim tip 1 dediğimiz, ana damarın başlangıcından; tıbbi terminolojisi tip diseksiyon, bizim için en büyük diseksiyon tiplerinden bir tanesi."
İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Emre Güner ise, "İlk bize çağrıyla birlikte hızlı bir şekilde ambulansla beraber Sayın Önder'e ilk müdahaleye yaptık. Ekip de hazır olduğu için buraya naklettik. Şu an büyük bir ameliyatta. Rabbim inşallah şifasını verecektir. Şu an büyük bir ameliyatta, dua etmekten başka çaremiz yok" açıklaması yaptı.
Haber Merkezi