Öğrencisini Merdivenden İten Müdüre 9 Bin Lira Para Cezası

Antalya'da bir özel okulda yaşanan şiddet olayında, öğrenciye saldıran okul sahibi ve müdürü mahkeme karşısında hüküm giydi. İşte detaylar...

Yayınlanma:
Öğrencisini Merdivenden İten Müdüre 9 Bin Lira Para Cezası

Antalya'da görev yapan özel bir okulun sınıf öğretmeni Ebru Baloğlu'nun 12 yaşındaki kızı A.N.B., geçen mart ayında okulda maruz kaldığı şiddetle gündeme geldi. Kızının vücudundaki morlukları fark eden Baloğlu, olayın ardındaki gerçeği öğrenmek için harekete geçti.

Muayene sonrası alınan raporda, A.N.B.'nin yüzünde ve dizlerinde morluklar, alnında ağrı, iki dizinde şişlik, sol elinde kızarıklık tespit edildi. Ebru Baloğlu, bu durum üzerine kızını Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürerek darp raporu aldı.

Savcılık, başlatılan soruşturmanın ardından okul sahibi ve müdürü T.Ç. hakkında kasten yaralama suçlamasıyla iddianame hazırladı. T.Ç.'nin kamu görevlisi olması nedeniyle suçun daha ağır bir şekilde değerlendirilmesi talep edildi.

Antalya 19. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek T.Ç. hakkındaki davayı görüşmeye başladı. İlk iki duruşmaya katılmayan sanık, 3. duruşmada mahkemeye çıktı. Ancak, T.Ç.'nin katılmadığı 4. duruşmada mahkeme kararını açıkladı. T.Ç.'ye 180 gün adli para cezası verildi. Mahkeme, cezayı kamu görevlisi olması ve görevini kötüye kullanması gerekçesiyle yarı oranda artırarak, nüfuzunu kötüye kullanması nedeniyle de 3'te 1 oranda artırarak toplamda 360 gün para cezası belirledi. İyi hal indirimi uygulandı ve T.Ç.'nin ödemesi gereken para cezası 9 bin lira olarak belirlendi.

Kararın ardından Ebru Baloğlu, "Hakim ve savcı adaletin yerini bulması için dikkatli davrandı. Haklı olduğumuz ispatlandı. Bu da bize yeterli oldu, diğer ailelere de örnek olsun. Bu gibi durumlarda haklarını mutlaka arasınlar. Kimseden korkmaya gerek yok" dedi.