Naci Görür Bingöl'deki Sarsıntılar Sonrası Uyarıyor: Her İki Fay Hattında da Deprem Bekleniyor

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Bingöl'deki son depremin endişe verici olduğunu belirterek, bölgede daha büyük bir deprem olabileceği uyarısında bulundu. Görür, bu bölgede Kuzey Anadolu Fayı ve Doğu Anadolu Fayı'na yakın olduğunu belirterek, yeni depremlerin beklenebileceğini dile getirdi.

Yayınlanma:
Naci Görür Bingöl'deki Sarsıntılar Sonrası Uyarıyor: Her İki Fay Hattında da Deprem Bekleniyor

AFAD: Bingöl’ün Karlıova ilçesinde 4.2 Büyüklüğünde Deprem

AFAD, Bingöl’ün Karlıova ilçesinde meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.2 olarak açıkladı. Depremin yerin 11,88 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den Değerlendirme

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından depremle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Görür, şunları belirtti:

Karlıova-Serpmekaya/Bingöl’de 4,1 deprem oldu. Deprem küçük ama yeri can sıkıcı. Hem KAF’a, hem DAF’a yakın. Her iki fayda da bu yörede deprem bekliyoruz. Buralara yakın yerlerde olan depremler faylardaki stres alanını değiştirebilir diye hep endişe ederiz.

Haber Merkezi