Muharrem İnce, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu Destekleyecek

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıkladı. İnce, İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, "İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma:
Muharrem İnce, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu'nu Destekleyecek

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceklerini açıkladı. İnce, İmamoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeye dair Sözcü yazarı İsmail Saymaz'a yaptığı açıklamada, "İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu destekleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı ile Görüşme Planları

Muharrem İnce, bu hafta CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşme planlarını paylaştı. İnce, "Biz İstanbul’u konuştuk. Gerisini Ekrem Bey'le konuşmadık. Onu Özgür Bey'le konuşacağız" şeklinde konuştu.

Partisinin Yetkisiyle İttifak Stratejisi

"Memleket Partisi yetkiyi bana verdi Parti Meclisi’nde" diyen İnce, "Ben de görüşmeleri sürdürüyorum. Gerekli gördüğümde PM’yi yeniden toplarım" ifadelerini kullandı. İnce, "AKP’ye belediyeleri kaptırmamış olacağız. Bundan daha önemli bir şey yok. 21 yıldır bu ülkeyi yöneten kötü bir iktidar var. Bu iktidardan kurtarmış olacağız. Biz de elimizi taşın altına sokacağız" şeklinde ittifaktan çıkmanın önemine vurgu yaptı.

İnce'den Akşener'e Randevu Talebi

Muharrem İnce, ayrıca bu hafta içinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile bir randevu talep edeceğini ifade etti.