Milli güreşçi Rıza Kayaalp, doping nedeniyle olimpiyatlardan men edildi

Milli güreşçi Rıza Kayaalp, spor müsabakalarından geçici olarak men edildi çünkü vücuda ek enerji sağlayıcı madde kullandığı tespit edildi.

Yayınlanma:
Milli güreşçi Rıza Kayaalp, doping nedeniyle olimpiyatlardan men edildi

Rıza Kayaalp Doping Nedeniyle Olimpiyatlardan Men Edildi

Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, vücuda ek enerji sağlayıcı madde kullanması nedeniyle spor müsabakalarından geçici olarak men edildi ve Paris Olimpiyatlarına katılamayacak.

Fransa’nın başkenti Paris'te düzenlenecek olan olimpiyatlarda altın madalya için yarışması beklenen Kayaalp, doping kullanımı sebebiyle tüm yarışmalardan geçici olarak men edildi. Onun yerine Paris'te Hamza Bakır yarışacak.

Sosyal medyada yankı uyandıran durumun ardından, Kayaalp konuyla ilgili açıklama yaptı. Şiddetli kulak çınlaması, baş dönmesi ve baş ağrısı şikayetleri üzerine spor hekimi denetiminde acil müdahale edildiğini belirten Kayaalp, yasaklı doping maddelerinin kan dolaşımına bu şekilde girdiğini söyledi.

Kayaalp, ''24 yıllık başarı dolu temiz spor kariyerimin son olimpiyat hazırlığında gösterdiğim tüm profesyonel özenime rağmen talihsiz bir durumla karşı karşıyayım. Kariyerim boyunca hayatimin her alanında gerekli tüm dikkat ve özeni gösterdim. Spor camiasında da bütün bu detaycılığım fazlasiyla bilinir. Bahsettiğim şikayetlerime yönelik tedavi sürecimde spor kariyerimin verdiği profesyonel biliçle tedavi sürecine bağladım. Bu tedavi sonucunda numunemden güreş için hiçbir güç ve benzeri bir katkısı olmayan bir madde tespit edildi.'' şeklinde açıklamada bulundu.

Doping tespiti, Paris Olimpiyatları öncesi yapılan detaylı testler sonucunda ortaya çıktı. Uluslararası Anti-doping Test Ajansı (ITA), bu yıl sporcuları biyolojik pasaportlar ve performans pasaportları, yapay zeka destekli kapsamlı veri değerlendirmesi, geliştirilmiş yazılım araçlarıyla denetleyecek.