Meteoroloji'den 8 Kent İçin Kırmızı Alarm: Sel Felaketi Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ordu ve Muş'ta meydana gelen sel felaketinin ardından diğer 8 kent için de sağanak yağış uyarısında bulundu. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Yayınlanma:
Meteoroloji'den 8 Kent İçin Kırmızı Alarm: Sel Felaketi Uyarısı

Yaz Sağanakları Türkiye'yi Vurdu: Sel Felaketi ve Meteorolojik Uyarılar

Türkiye'de yaz sağanakları bazı illerde sel felaketine yol açtı. Ordu ve Muş'ta yaşanan sel felaketinde sulara kapılan iki kişi hayatını kaybetti.

Meteorolojik Durum ve Uyarılar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava tahmini durumunu paylaştı. Yapılan tahminlere göre, yarın öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Bingöl ve Muş'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Bu bölgelerde sel felaketinin ardından toprak zeminin gevşediği ve yeni yağışlara karşı daha hassas hale geldiği belirtiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada şöyle denildi:

09.07.2024 Salı günü öğle saatlerinden itibaren Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan çevreleri ile Bingöl'ün ve Muş'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Olası Tehlikeler ve Alınması Gereken Önlemler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun'daki kuvvetli yağışlarda mahsur kalan 34 vatandaşın güvenlikli alanlara tahliye edildiğini açıkladı.

Ordu Çaybaşı ilçesi Çayır mahallesinde 83 yaşında 1 vatandaş sel sularında hayatını kaybetti. Muş'un Malazgirt ilçesi Bahçeköy köyünde de etkili olan kuvvetli yağışlarda 1 vatandaş sel sularına kapılarak hayatını kaybetti.

Haber Merkezi