Meteorolojiden 30 İl İçin Kritik Uyarı: Kuvvetli Sağanak Yağışa Hazır Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere 30 il için kritik bir hava durumu uyarısı yayımladı. Yarından itibaren etkili olması beklenen kuvvetli sağanak yağışlarla ilgili tarih verildi ve vatandaşlar tedbirli olmaya davet edildi.

Yayınlanma:
Meteorolojiden 30 İl İçin Kritik Uyarı: Kuvvetli Sağanak Yağışa Hazır Olun!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre; Türkiye'nin batı ve kuzey kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacakken, diğer bölgeler az bulutlu ve açık olacak. Akşam saatlerinden sonra İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan bölgelerde çığ tehlikesi bulunuyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın yanı sıra kuzey ve iç kesimlerde yer yer yoğun pus ve sis bekleniyor.

UYARILAR ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda kar örtüsü bulunması nedeniyle çığ tehlikesi mevcuttur. Bu bölgelerde bulunanlar dikkatli ve tedbirli olmalıdır.

MARMARA

Parçalı bulutlu hava zamanla yoğun bulutlara evrilirken, sabah ve gece saatlerinde özellikle sis ve pusla karşılaşılabilir.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken, İzmir, Muğla, Aydın ve Balıkesir'in kıyı ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlar ve gök gürültüsü görülebilir. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde ise yer yer pus ve sis beklenmektedir.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu bir hava beklenirken, iç kesimlerde sabah ve gece saatlerinde yoğun pus ve sis oluşabilir.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu hava zamanla çok bulutlu geçiş yaparken, sabah ve gece saatlerinde özellikle pus ve sis dikkat çekmektedir.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu bir hava öngörülürken, sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun sis ve pus olabilir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu hava beklenirken, sabah ve gece saatlerinde özellikle yoğun sis ve pusla karşılaşılabilir. Doğu Karadeniz'in eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık bir hava öngörülürken, sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yoğun sis ve pus görülebilir. Bölgenin kuzey ve doğusundaki eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi vardır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık bir hava beklenirken, sabah ve gece saatlerinde yer yer yoğun sis ve pus görülebilir.