Meteoroloji Uyarıyor: 7 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı! Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulunarak kuvvetli kar yağışının kısa sürede yaklaştığını bildirdi.

Yayınlanma:
Meteoroloji Uyarıyor: 7 İl İçin Sarı ve Turuncu Kodlu Uyarı! Kuvvetli Kar Yağışı Geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. O illerde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika açıklaması geldi. Tam 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı. Sakarya Kastamonu Düzce Karabük Bartın Zonguldak ve Bolu illerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Ayrıca meteorolojiden yapılan uyarıda vatandaşların don ve buzlanma olaylarına karşı tedbirli olmaları da istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni hava durumu tahmin raporu yayınlandı. Yayınlanan yeni raporda Türkiye’nin birçok bölgesinde kar yağışı beklendiği bildirildi. Şubat ayının ilk günlerinde özellikle 7 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü başta Bolu ve çevreleri olmak üzere Kastamonu Düzce Karabük Bartın Zonguldak illerine uyarı yaptı. Ayrıca Sakarya’nın Güney ve Doğu illerinde de kuvvetli kar yağışı görülecek.

METEOROLOJİDEN O İLLERE KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika uyarısına göre Bolu Zonguldak Bartın Düzce Karabük ve Kastamonu’nun Kuzey kesimlerinde kuvvetli kar yağışı görülecek. Ayrıca Sakarya’nın Güney ve Doğu bölgelerinde de yüksek kesimlerde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji kar uyarısının yanı sıra bu bölgelerde buzlanma ve don olaylarının da görülebileceğini bildirdi. Vatandaşların ulaşımda ulaşabilecek aksamalara karşı tedbirli ve dikkatli olmaları iptaldi.

7 İL İÇİN TURUNCU VE SARI KODLU UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden kritik uyarı 7 il için geldi. Yoğun kar yağışının beklendiği iller için turuncu ve sarı kodlu uyarı yapılırken uyarıların ardından vatandaşların dikkatli olmaları istendi. Sarı ve turuncu uyarı yapılan iller ise Düzce Bartın Karabük Zonguldak Sakarya ve Bolu oldu.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre hava yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak. İç Ege, Marmara Bölgesi, Karadeniz Bölgesi, Batı Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi, Doğu Anadolu’nun Güney ve doğusu ile Kars Ardahan Erzurum Mardin Batman ve Siirt çevrelerinde yağış beklendiği belirtildi. Hava sıcaklıkları bazı bölgelerde mevsim normallerinin üstünde seyredecek. Kuzey ve iç kesimlerde ise sıcaklıkların mevsim normallerinin altında olacağı öğrenildi.