Meta Filistin İçeriklerini Sansürlüyor Mu?

ABD'li Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Meta'nın Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg'e, Filistin yanlısı içeriklerin kısıtlanması ve sansürlenmesi iddialarıyla ilgili açıklama yapması için bir mektup gönderdi.

Yayınlanma:
Meta Filistin İçeriklerini Sansürlüyor Mu?

ABD Demokrat Senatör Elizabeth Warren, Meta'nın Üst Yöneticisi Mark Zuckerberg'e, Filistin yanlısı paylaşımların kısıtlanıp sansürlendiği iddialarına ilişkin sorular yöneltti. The Intercept'in haberine göre, Warren'ın mektubunda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları süresince yapılan içerik düzenlemeleri konusunda detaylı sorular yer aldı.

Sansür ve Kısıtlama İddiaları

Warren mektubunda, "İsrail'e yönelik Hamas saldırıları sırasında Gazze'de yaşanan insani felaket döneminde, sosyal medya platformlarının doğru ve meşru içerikleri sansürlememesi gerektiğini" vurguladı. Ayrıca, Meta'nın bazı kullanıcıların Filistin yanlısı yorumlarını bastırmaya çalıştığı ve içerikleri sansürlediğine dair haberlerin endişe yarattığını belirtti.

Kullanıcıların Hakları ve Meta'nın Politikaları

Warren, kullanıcıların içeriklerinin neden kısıtlandığını bilmeye ve ayrımcılığa karşı korunmaya hakları olduğunu ifade etti. Meta'nın savaş süresince izlediği politikaların gerekçeleri hakkında bilgi isteyen Warren, Zuckerberg'e şu soruları yöneltti: "7 Ekim'den bu yana Filistin'den Arapça yazılmış kaç gönderi silindi? Kaldırılan gönderiler, Filistin'den yapılan paylaşımların yüzde kaçını oluşturuyor? Meta, içerik kısıtlamaları konusunda kullanıcıları ne sıklıkla bilgilendiriyor?"

Sosyal Medya Kullanıcılarının Tepkileri

7 Ekim'den sonra birçok sosyal medya kullanıcısı, Meta tarafından herhangi bir uyarı yapılmadan Filistin'e destek veren paylaşımlarının kısıtlandığını bildirdi. Bu durum, sosyal medya platformlarının içerik yönetim politikaları ve ifade özgürlüğü konularında tartışmaları gündeme getirdi.