Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Türkiye Geneli İçin Kritik Hava Durumu

MGM, özellikle İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış ve fırtına beklendiğini belirtti. Vatandaşların ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Yayınlanma:
Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı: Türkiye Geneli İçin Kritik Hava Durumu

Bölgesel Yağış Beklentileri

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, özellikle Ordu ve Giresun çevreleri ile Samsun’un doğu kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'da ise toz taşınımı yaşanabilir. Bu bölgelerdeki vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği önemle belirtildi.

Sıcaklık ve Rüzgar Durumu

Ege ve Batı Akdeniz'de hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece artması beklenirken, İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece düşüş yaşanacağı öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor. Rüzgarın kuzey yönlerden hafif, bazı bölgelerde ise kuvvetli eseceği tahmin ediliyor. Marmara’nın güneyi, Kuzey ve kıyı Ege, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve Doğu Anadolu’nun batısında rüzgar hızının 40-60 km/saat olacağı öngörülüyor.

meteorolojiden-3-bolge-icin-saganak-yagis-uyarisi-1684299012-8603-1.webp

Bölgelere Göre Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu. Kocaeli, Sakarya ve İstanbul’un kuzey kıyılarında sağanak yağış bekleniyor. Güney kesimlerde rüzgar kuvvetli esecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu. Kuzey ve kıyı kesimlerde rüzgar kuvvetli olacak.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu. Isparta, Burdur, Osmaniye ve Hatay kıyılarında sağanak yağış görülebilir.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu. Bölge genelinde sağanak yağış bekleniyor. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli esecek.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Sağanak yağış geçişleri olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu. Ordu, Giresun ve Samsun’da kuvvetli yağış bekleniyor. Rüzgar kuzey yönlerden kuvvetli esebilir.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu. Kuzey kesimlerinde sağanak yağış olacak.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık. Bölgede toz taşınımı bekleniyor.

Tedbirli Olun!

MGM, vatandaşları ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Kuvvetli rüzgar ve yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayanların, özellikle açık alanlarda bulunmaktan kaçınmaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiği vurgulandı.