Kurultay'da KİPTAŞ İddiası Yalanlandı
İBB soruşturmasında itirafçı olan Adem Soytekin'in CHP Kurultayı'nda delegelere KİPTAŞ'tan ev verildiği iddiası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasıyla çürütüldü. İddialar üzerine yapılan incelemede, hiçbir delegenin veya yakınının KİPTAŞ'tan daire aldığına dair bir kayda rastlanmadı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) soruşturmasında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan Adem Soytekin'in, CHP Kurultayı'nda delegelere KİPTAŞ'tan ev verildiği iddiası, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda doğrulanmadı.
Yapılan detaylı incelemelerde, herhangi bir delegenin veya delegelerin yakınlarının KİPTAŞ'tan daire aldığına dair herhangi bir kayda rastlanmadığı belirtildi.
İDDİALAR VE SORUŞTURMA SÜRECİ
İktidara yakın bazı medya kuruluşlarında, KİPTAŞ'ın 350 dairelik bir projesinden 100 dairenin kurultay üyelerine tahsis edildiği yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yapılan resmi başvurular neticesinde soruşturma dosyasına dahil edildi.
Halk TV'nin haberine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2024/5366 numaralı soruşturması kapsamında, iddialarda adı geçen 65 kişi ile birinci ve ikinci derece yakınlarından oluşan toplam 552 kişinin, 1 Ağustos 2023 ile 1 Ağustos 2024 tarihleri arasındaki tüm taşınmaz alım-satım işlemleri titizlikle incelendi.
TAPU KAYITLARI VE SONUÇ
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Dairesi tarafından hazırlanan ve savcılığa iletilen raporda, incelenen kişilere ait herhangi bir KİPTAŞ kaydına rastlanmadığı vurgulandı. Başsavcılık, gerek doğrudan şüpheliler gerekse yakınları tarafından KİPTAŞ'tan alınmış veya devredilmiş herhangi bir taşınmazın tespit edilemediğini açıkladı.
Tapu Dairesi Başkanlığı'nın gönderdiği resmi yazıda, tüm verilerin elektronik ortamda detaylı bir şekilde sorgulanarak incelendiği belirtildi. İnceleme sonucunda, söz konusu "100 dairelik KİPTAŞ projesinden kurultay delegelerine konut verildiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığı kesin olarak belirlendi. Soruşturma dosyasına dahil edilen 13 Mayıs tarihli bir tapu kaydında da KİPTAŞ'a ilişkin herhangi bir bilgiye ulaşılamadı.
Haber Merkezi