Kızıldeniz'deki Kablo Kesintisi İnternet Erişimini Etkiledi İddiası
Türkiye'de internet erişim sorunları yaşanıyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı'na polis müdahalesi sonrası erişim kısıtlaması iddiaları gündeme geldi. Sözcü'nün haberine göre, Kızıldeniz'de Husilerin Türkiye'ye de internet sağlayan SMW3 kablosuna zarar verdiği öne sürülüyor. Türkiye'nin internet bağlantısı, deniz altından geçen üç ayrı kabloyla sağlanıyor.
Yayınlanma:
Türkiye'de internete erişimde sorunlar yaşanırken Kızıldeniz'de Husilerin SMW3 kablosuna zarar verdiği öne sürüldü.
CHP İstanbul İl Başkanlığında yaşanan polis müdahalesi ile internetin yavaşlaması ardından erişi kısıtlaması gündeme geldi.
Sözcü'de yer alan iddialara göre; erişim kısıtlamasının yanı sıra Kızıldeniz'de Husiler Türkiye'ye de internet sağlayan SMW3 kablosuna zarar verdi.
Türkiye üç ayrı internet kablosuyla dünyaya bağlanıyor. Denizin ve toprağın altından geçen SMW3, SMW4 ve MEDNA kabloları Türkiye'nin internet bağlantısını sağlıyor.
Haber Merkezi