Keban Baraj Gölü'nde Ata'ya Saygı Dalışı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında dalgıçlar Keban Baraj Gölü'nde anlamlı bir etkinliğe imza attı. Kaymakam Ahmet Coşkun'un öncülüğünde gerçekleşen "Ata'ya saygı dalışı"nda, 19 dalgıç 19 metre derinliğe inerek Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Dalgıçlar, su altı yaşamını da gözlemleme fırsatı buldu.

Yayınlanma:
Keban Baraj Gölü'nde Ata'ya Saygı Dalışı

Tunceli'nin şirin ilçesi Pertek, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Bu anlamlı günde, dalgıçlar Keban Baraj Gölü'nde "Ata'ya saygı dalışı" gerçekleştirerek unutulmaz bir etkinliğe imza attılar.

Pertek Kaymakamı Ahmet Coşkun'un liderliğinde, AFAD, jandarma ve polis arama kurtarma ekiplerinin tecrübeli dalgıçları ile Munzur Üniversitesi'nin su altı ekibi bir araya geldi. 19 Mayıs'a özel bu etkinlik, bölgede büyük ilgi gördü.

Kaledibi Mahallesi'ndeki Pertek Su Sporları Merkezi'nde toplanan 19 dalgıç, teknelerle Keban Baraj Gölü'nde adeta bir inci gibi parlayan tarihi Pertek Kalesi'ne doğru yola çıktı.

Kıyıda son hazırlıklarını tamamlayan dalgıçlar, aralarında Kaymakam Coşkun'un da bulunduğu tecrübeli isimlerle birlikte, kontrollü bir şekilde baraj gölünün 19 metre derinliğine daldı. Bu özel dalış, Ata'ya duyulan saygının bir göstergesiydi.

Suların altında Türk bayrağı ve Atatürk posteri açan dalgıçlar, aynı zamanda barajda yaşayan çeşitli balık türlerini de yakından gözlemleme fırsatı buldular. Su altı dünyasının güzellikleri, bu anlamlı etkinliğe ayrı bir boyut kattı.

KAYMAKAM COŞKUN'UN AÇIKLAMALARI

Pertek Kaymakamı Coşkun, Pertek Kalesi'nin tarih boyunca birçok medeniyete ve kültüre ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Keban Baraj Gölü'nde 19 Mayıs için bu özel etkinliği düzenlemekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Coşkun, şunları söyledi:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 106. yıl dönümü vesilesiyle bu anlamlı saygı dalışını gerçekleştirdik. Baraj gölünde 19 metreye yaptığımız bu dalışta, polis, AFAD ve jandarma arama kurtarma dalgıçlarımız ile Munzur Üniversitesi su altı ekibimiz bizlere eşlik etti."

SPORA TEŞVİK VE TURİZM VURGUSU

Kaymakam Coşkun, amaçlarının gençleri spora teşvik etmek olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Bu vesileyle Gençlik Haftası'nın coşkuyla geçirilmesini sağladık. İlçemizdeki tarihi Pertek Kalesi'nin de turizme kazandırılması ve potansiyelinin artırılması amacıyla bir farkındalık oluşturmuş olduk."

Haber Merkezi