Kastamonu'da sağanak yağışlar etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde meydana gelen şiddetli yağış sonucu bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları yaşandı. Trafikte aksamaların yaşandığı ilçede belediye hoparlörlerinden yapılan anonslarla vatandaşlar sağanağa karşı uyarıldı.

Yayınlanma:
Kastamonu'da sağanak yağışlar etkili oldu: Ev ve iş yerlerini su bastı

Kastamonu'da Yağışlar Nedeniyle Su Baskınları

Öğle saatlerinde Kastamonu'da etkili olan sağanak yağışlar, Tosya ilçe merkezinde caddeleri göle çevirdi. Yağmura yakalananlar, balkon altları ve otobüs durakları gibi kapalı alanlara sığındılar. Bir sokak köpeği de su birikintilerinde koşarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi.

Tosya Belediyesi ekipleri, su baskınlarına karşı mücadele başlattı. Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, çalışmaları yerinde inceledi. Belediye hoparlörleri aracılığıyla yapılan anonslarda, halkın yoğun yağmur nedeniyle oluşabilecek su baskınları, ulaşım sorunları, heyelanlar ve yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Ayrıca araçların menfez ağızlarına ve yol kenarlarına park edilmemesi konusunda uyarıda bulunuldu.

Kastamonu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, merkez, Taşköprü, Araç ve İhsangazi ilçelerinde saat 14.00 ile 20.00 arasında sürecek olan gök gürültülü sağanak yağışların aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı belirtildi. Ani seller, su baskınları, yıldırım, dolu yağışı, kısa süreli fırtınalar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.