Kar Yağışı Nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'de Eğitime Ara

Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne'de etkisini gösteren kuvvetli yağışlar ve fırtına nedeniyle eğitime ara verildi. Öğrenciler, hava muhalefeti engeliyle karşı karşıya.

Yayınlanma:
Kar Yağışı Nedeniyle Edirne, Tekirdağ ve Çanakkale'de Eğitime Ara

Edirne'nin İpsala, Enez, Uzunköprü ve Keşan ilçelerinde olumsuz hava koşulları, eğitime bir gün ara verilmesine sebep oldu. Kaymakamlıkların sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verileceği duyuruldu. Meteorolojik tahminlere göre, kent genelinde kar yağışının etkili olması ve sıcaklığın sıfırın altında 3 derece olması bekleniyor.

Tekirdağ'da İlçelerde Okullar Tatil

Tekirdağ'da da olumsuz hava koşulları nedeniyle Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerinde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, meteoroloji raporlarına dayanarak yarın eğitime ara verileceğini açıkladı. Açıklamada, "Süleymanpaşa, Malkara, Muratlı, Ergene ve Hayrabolu ilçelerimizde 10 Ocak Çarşamba günü resmi ve özel tüm okullarımızda 1 gün süre ile Şarköy ilçemizde 10 Ocak Çarşamba günü taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimiz için 1 gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmiştir" denildi.

Çanakkale'de Okullar ve Üniversitede Eğitime Ara

Çanakkale'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Biga, Ezine, Bayramiç, Yenice, Çan, Eceabat ilçelerindeki tüm resmi ve özel eğitim kurumları ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) eğitime 1 gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, alınan meteorolojik verilere göre ulaşımda aksamaların beklendiğini belirterek, yarın il merkezi ile belirtilen ilçelerdeki tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verileceğini duyurdu.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamada, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için üniversitenin tüm yerleşkelerinde yarın eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, bölüm ve programların final sınavlarının telafi programının, sınavların yine final haftasında olacak şekilde ilgili akademik birim tarafından belirlenerek ilan edileceği kaydedildi.