Kadıköy'deki istek şarkı cinayetinde müebbet hapis kararı

İstanbul Kadıköy'de Kürtçe şarkı söyleyen Cihan Aymaz'ı 'Ölürüm Türkiyem' şarkısını söylemediği için öldüren Mehmet Caymaz, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Yayınlanma:
Kadıköy'deki istek şarkı cinayetinde müebbet hapis kararı

Müzikian Cihan Aymaz'ı Bıçaklayarak Öldüren Mehmet Caymaz'a Müebbet Hapis Cezası Verildi

Kadıköy'de istediği şarkıyı çalmadığı için müzisyen Cihan Aymaz'ı bıçakla katleden Mehmet Caymaz, kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Anadolu 22. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasında tutuklu sanık Mehmet Caymaz, müştekiler ve taraf avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısı, daha önce verdiği mütalaayı tekrarlayarak, sanık Mehmet Caymaz'ın kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti de bu talebi kabul ederek, Mehmet Caymaz'a kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası verdi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, maktul Cihan Aymaz'ın Kadıköy İskelesi'nde müzik yaparken Mehmet Caymaz'ın şarkı çalmadığı gerekçesiyle bıçakla tehdit ettiği ve sonrasında bıçaklayarak öldürdüğü belirtiliyordu.

Olayda ağır yaralanan Cihan Aymaz, hastaneye kaldırılmış ancak hayatını kaybetmişti. Mehmet Caymaz ise tutuklanarak yargılanmış ve sonunda müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Haber Merkezi