İYİ Partili İbrahim Özkan'ın İstifası: CHP İle İşbirliği Tartışması

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi üzerine istifa etti. Özkan, daha önce CHP ile iş birliği talebine tepki göstermiş, ancak partisi tarafından yapılan istifaya itiraz etmemişti. Olay, parti içindeki iş birliği ve tutum tartışmalarını gün yüzüne çıkardı.

Yayınlanma:
İYİ Partili İbrahim Özkan'ın İstifası: CHP İle İşbirliği Tartışması

Meral Akşener'in Talebi Üzerine İstifa Kararı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, partisinin Genel Başkanı Meral Akşener'in talebi doğrultusunda görevinden istifa ettiğini duyurdu. Özkan, "Genel Başkan Meral Akşener'in talebi doğrultusunda artık 'Hür ve Müstakilim.' İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekilliği görevinden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı.

İşbirliği Tartışmaları ve Reddedilen CHP Talebi

İbrahim Özkan, daha önce CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği talebini reddeden İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesiydi. CHP'nin talebi Genel İdare Kurulu tarafından reddedilmiş, bu karara karşı Özkan, "Teşkilatlara rağmen siyaset yapılmaz" şeklinde sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunmuştu.

Önceki Açıklamalar ve İşbirliği Savunması

İYİ Parti Grup Başkanvekili, daha önce Halk TV'de katıldığı bir programda CHP ile iş birliği yapılması yönündeki genel kanaati savunarak, "Genel İdare Kurulu’nun vermiş olduğu bir karar var. Bu karar nasıl değiştirilebilir. Ayetleri tefsirciler tartışabiliyor. Genel İdare Kurulu, Genel Başkana yetki verdi. Şuan böyle bir yetki yok. Bence istişare kanallarının kapanması diye bir şey yok. 20 Şubat’a kadar bu süreç devam edebilir. Somut bir öneri getirilirse, Genel Başkan nezaketli bir insan. Genel kanaat işbirliği yapılması yönündedir" ifadelerini kullanmıştı.

Bu gelişmeler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ın, partisinin lideri Meral Akşener'in talebi üzerine görevinden istifa etmesiyle sonuçlandı. Önceki süreçte CHP ile yapılmak istenen iş birliği talebinin reddedilmesi ve bu konudaki tartışmalar, parti içindeki gerginlikleri gün yüzüne çıkarmıştı.