İstanbul'da Kırmızı Bültenle Aranan 10 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyon hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma:
İstanbul'da Kırmızı Bültenle Aranan 10 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğünce, 46 ekip ve 117 personelin katılımıyla, İran, Güney Kore, Suriye, Çin, Özbekistan ve İsviçre tarafından haklarında Interpol'ün kırmızı bülteni çıkarılan 10 şahsa yönelik "Kafes-30" operasyonu düzenlendiğini aktardı.

Uluslararası İşbirliğiyle 10 Şahıs Yakalandı

Bu kapsamda, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan şahıslar arasında İsviçre'de dolandırıcılık suçundan aranan Taiguo Liu, İran'da dolandırıcılık suçundan aranan Paria Ghasemi, kara para aklama suçundan aranan Omid Alaghi, dolandırıcılık suçundan aranan Reza Fakhr Attar, dolandırıcılık suçundan aranan Edris Moradi, Güney Kore'de kumar suçundan aranan Tae Yong Sung, Suriye'de göçmen kaçakçılığı suçundan aranan Ali Abouyeg, Çin'de göçmen kaçakçılığı suçundan aranan Xin An, Özbekistan'da insan kaçakçılığı suçundan aranan Dilnoza Umarova ve Özbekistan'da insan ticareti suçundan aranan Mavluda Ulmasova yer alıyor.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu düzenleyen polis ekiplerini tebrik ederek, "Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir" ifadesini kullandı. Başarılı operasyon, uluslararası işbirliğinin önemini bir kez daha vurgulayarak, ülkenin güvenliği adına atılan etkili adımlara dikkat çekti.

* İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğünce 46 Ekip ve 117 Personelin katılımıyla; İran, Güney Kore, Suriye, Çin, Özbekistan ve İsviçre tarafından haklarında Interpol’ün Kırmızı Bülteni çıkarılan şahsa düzenlenen
“KAFES-30”Operasyonları kapsamında;

-İsviçre’de dolandırıcılık suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Taiguo LIU,
-İran’da Dolandırıcılık suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Paria GHASEMI,
-İran’da kara para aklama suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Omid ALAGHI,
-İran’da Dolandırıcılık suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Reza FAKHR ATTAR

-İran’da Dolandırıcılık suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Edris MORADI,
-Güney Kore’de kumar suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Tae YONG SUNG,
-Suriye’de göçmen kaçakçılığı suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Ali ABOUYEG,
- Çin’de göçmen kaçakçılığı suçundan kırmızı bültenle aranan Xın AN,
-Özbekistan’da insan kaçakçılığı suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Dilnoza UMAROVA ve
- Özbekistan’da insan ticareti suçundan İnterpol kırmızı bültenle aranan Mavluda ULMASOVA yakalandı.