İstanbul'a Kar Geliyor! AKOM'dan Hafta Sonu Uyarısı

İstanbul'u etkisi altına alacak olan soğuk ve yağışlı hava, AKOM (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yapılan uyarıyla gündemde. Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgasının, cumartesi öğle saatlerinden itibaren şehri sarması bekleniyor. Sıcaklıkların düşmesiyle birlikte, yer yer kuvvetli sağanak yağmurun İstanbul'u etkisi altına alması öngörülüyor.

Yayınlanma:
İstanbul'a Kar Geliyor! AKOM'dan Hafta Sonu Uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM verilerine göre, İstanbul’da bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. İstanbul'da bugün hava sıcaklığı 17 derecelere kadar çıkacak. Kentte çok bulutlu bir gökyüzü ve aralıklarla hafif yağmur bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi genelinde bu hafta sonu Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı hava etkili olacak. Sıcaklıkların cumartesi öğle saatlerinden itibaren rüzgarın kuzeyli yönlerden (Poyraz) kuvvetlenmesi (30-60km/s) ile birlikte 8-10 derece birden azalarak kış değerlerine gerileyeceği, beraberinde yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişlerinin yaşanacağı tahmin ediliyor.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

Cumartesi öğle saatlerinden itibaren pazar sabah saatlerine kadar görülecek yağışların şehrin kırsal ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olabileceği öngörülüyor.