İsrail'in Son Saldırılarında Gazze'deki Ölü Sayısı 18 Bin 787'ye Yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve bölgedeki sağlık sisteminin çöküşü üzerine detaylı bir analiz. İsrail güçlerinin sivil hedeflere yönelik saldırıları, hastanelere ve sağlık çalışanlarına yönelik baskılar ve uluslararası toplumun bu duruma tepkisi ele alınıyor.

Yayınlanma:
İsrail'in Son Saldırılarında Gazze'deki Ölü Sayısı 18 Bin 787'ye Yükseldi

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ndeki sivillere yönelik saldırılarını iki buçuk aydır sürdürüyor. Kadın ve çocuk ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirilen bu saldırılarda, İsrail'in ateşkes çağrılarına olumlu yanıt vermediği gözlemleniyor. İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıları kararlılıkla sürdüreceğini açıklarken, ABD'nin bomba desteği de devam ediyor. Gazze'deki hastaneler, son 24 saatte 179 cenaze ve 303 yaralıyı kabul etti. Bu durum, bölgedeki sağlık sisteminin aşırı yük altında olduğunu gösteriyor.

Sağlık Sistemine Yönelik Saldırılar

İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki halkı göçe zorlamak amacıyla sağlık sistemine saldırıyor. Kemal Advan Hastanesi, İsrail tarafından askeri kışla ve tiyatro sahnesine dönüştürüldü. Hastane personeli ve yaralılar, ilaç ve tıbbi malzeme bulunmayan Şifa Hastanesi'ne gitmeye zorlanıyor. İsrail askerleri, Kemal Advan Hastanesi'ndeki çocukları yaşam destek ünitelerinden mahrum bırakarak hayatlarını tehdit ediyor. Hastane Müdürü Ahmed el-Kahlut ve 70'ten fazla yaralı ile sağlık personeli İsrail tarafından alıkonuldu.

Kritik Durumdaki Hastalar ve Uluslararası Çağrı

Gazze'nin güneyindeki hastanelerdeki durum, aşırı kalabalık nedeniyle kritik vakalar arasında seçim yapılmasını gerektiriyor. Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kudra, uluslararası kurumlardan ilaç, tıbbi malzeme, yakıt ve sağlık ekibi desteği talep ediyor. 700 binden fazla çocuğun, 50 binden fazla kadının ve binlerce yaralının temel yaşam gereksinimleri ve sağlık hizmetlerinin sağlanması için uluslararası kuruluşlara acil yardım çağrısı yapılıyor.

Sağlık Personeline ve Tesislere Yönelik Saldırılar

İsrail, 38 sağlık personelini alıkoydu ve 300 sağlık çalışanını öldürdü. Ayrıca, 102 ambulansı kullanılamaz hale getirerek, 138 sağlık kuruluşunu hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda 22 hastane ve 52 sağlık merkezi hizmet dışı bırakıldı. Yaralıların Gazze dışına çıkışına ilişkin yöntemler, yaralıların ölümüne yol açıyor ve daha etkili bir mekanizmanın kurulması gerektiği vurgulanıyor. Ayrıca, Gazze'de çocuk aşılarının tükendiği ve sağlık felaketinin önüne geçmek için aşıların acilen sağlanması gerektiği belirtiliyor.