Irak'ın Kuzeyindeki Saldırıda Toplam Şehit Sayısı 6'ya Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki terör saldırısında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 6 askerin şehit olduğunu ve 4 askerin yaralandığını duyurdu.

Yayınlanma:
Irak'ın Kuzeyindeki Saldırıda Toplam Şehit Sayısı 6'ya Yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 22 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen saldırı sonucunda Türk Silahlı Kuvvetleri'nden 3 askerin şehit düştüğünü ve 4 askerin yaralandığını açıkladı. MSB'nin açıklamasına göre, bölgede terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar sırasında yaşanan çatışmalar ve düzenlenen ani hava harekatları sonucu ilk belirlemelere göre 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Şehitlerin Kimlikleri ve Yaralı Askerlerin Durumu

Milli Savunma Bakanlığı, yaralı olarak kurtarılan askerlerden 3'ünün daha sonra şehit olduğunu, toplam şehit sayısının 6'ya yükseldiğini bildirdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şehit olan askerlerin isimlerini paylaştı. Şehitler; Piyade Teğmen Ramazan Günay, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşın olarak açıklandı. Bakan Güler, şehit askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine başsağlığı ve sabır diledi.

1-005.webp

2.webp

Bu olay, Türkiye'yi derin bir üzüntüye boğarken, Milli Savunma Bakanlığı'nın terörle mücadelede kararlılık mesajını tekrarladığı bir an oldu. Şehit düşen askerlerin aileleri ve Türk milleti için bu acı kayıplar büyük bir yas sebebi. Yaralı askerlerin sağlık durumları hakkında ise detaylı bir bilgi verilmedi. Türkiye'nin terörle mücadelesi, bu tür acı olaylarla birlikte devam ediyor ve ulusal birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiriyor.