İmamoğlu'nun Danışmanı Ongun'dan 'Az Bilinen Olaylar': Bir Diziye 22 Milyon 750 Bin Lira Aktarıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, İBB şirketlerinin bir diziye 22 milyon 750 bin lira aktardığını açıkladı. Ongun, 2019 öncesi İBB'deki israf iddialarına dikkat çekerek, İstanbulluların vergilerinin nasıl kullanıldığını ortaya koydu.

Yayınlanma:
İmamoğlu'nun Danışmanı Ongun'dan 'Az Bilinen Olaylar': Bir Diziye 22 Milyon 750 Bin Lira Aktarıldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, İBB şirketlerinden bir diziye büyük miktarlarda para aktarıldığını belirtti. Ongun, 2019 öncesinde İBB'de yaşanan israfa dikkat çekerek, İstanbulluların vergilerinin tuhaf işlere harcandığını iddia etti.

İBB Şirketlerinin Diziye Aktardığı Yüksek Miktarlar

Ongun'un açıklamasına göre, 2018 yılında İBB'nin iştirak şirketleri, TRT için çekilen 'Mehmetçik Kut’ül Amare' dizisine sponsorluk anlaşması yaparak yüksek miktarlarda para aktardı.

Ongun paylaşımında şunları söyledi:

“2019 öncesi İBB’de muazzam bir israf vardı. İstanbullunun milyonlarca lirası hizmete değil, tuhaf tuhaf işlere aktarıldı. Özel bir şirketin yapımcısı olduğu TV dizisine aktığı gibi… TRT’nin parasını yapımcısına ödeyerek çektirdiği Mehmetçik Kut’ül Amare dizisi için her nedense İBB’nin iştirak şirketleri seferberlik başlatıyor.

'İbretlik Bir İsraf'

Sene 2018’in ilk ayları. 2018’de yıllık bütçesi 92 milyon olan Medya AŞ diziye sponsorluk anlaşmasıyla tam 12 milyon 750 bin lira aktarılıyor. Söz konusu tarihte dolar 4 lira bile değil. Medya AŞ yetmiyor daha sonra görevi sosyal konut yapmak olan KİPTAŞ, Kültür AŞ, gaz dağıtıcısı İGDAŞ ve o dönem vergi borcuna batırılmış, İBB ihalelerine bile giremeyen asfalt şirketi İSFALT da 2 milyon 500 biner lira daha sponsor oluyor.

whatsapp-image-2024-01-04-at-14-42-04.webp

Yani, İBB şirketlerinden toplamda 22 milyon 750 bin lira bir özel şirketin yaptığı diziye aktarılıyor. Dönemin 6 milyon doları, bugünün yaklaşık 180 milyon lirası. İş kulpuna uydurulduğu için bu dosya sadece ibretlik bir israf dosyası olarak tarihteki yerini aldı. İstanbulluların vergileri bir zamanlar işte böyle çarçur ediliyordu.”