İmamoğlu'ndan Altan Öymen İçin Taziye Mesajı: Demokrasi Savunucularına İlham Oldu

Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP eski Genel Başkanı Altan Öymen'in vefatı üzerine taziye mesajı yayımladı. İmamoğlu, Öymen'in gazetecilikten siyasete uzanan yaşamı boyunca demokrasiden taviz vermediğini ve zor dönemde CHP'ye önemli katkılar sağladığını belirtti.

Yayınlanma:
İmamoğlu'ndan Altan Öymen İçin Taziye Mesajı: Demokrasi Savunucularına İlham Oldu

Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski Genel Başkanı Altan Öymen’in vefatı üzerine sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı.

Türkiye'nin en kıdemli gazetecisiydi; eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti

İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabında yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Halk Partimizin eski Genel Başkanı, gazeteci ve siyasetçi Altan Öymen’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Gazetecilikten siyasete uzanan ömrü boyunca demokrasiden ve özgürlüklerden asla taviz vermedi. 12 Mart ve 12 Eylül darbeleri sonrası susturulmak istenen basına karşı gösterdiği onurlu duruş, demokrasi savunuculara hep ilham oldu.

1999’da CHP’nin zor bir döneminde genel başkanlığı üstlenerek partimizin yeniden ayağa kalkmasında önemli rol oynadı.

Nezaketi, birikimi ve ilkeli duruşuyla her zaman örnek aldığımız bir isim olarak anılacak.Kederli ailesine, sevenlerine ve tüm partililerimize başsağlığı diliyorum.”

En kıdemli gazeteciydi; Altan Öymen'in 93 yıllık hayatından çarpıcı kareler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber Merkezi