İktidarın seçim vaadine rağmen mülakat engeli: Depremzede Türkiye 2'ncisi, 3 dakikada elendi

Genel seçim öncesi verilen vaatler arasında yer alan mülakat kaldırılacak sözü tutulmadı. Türkiye'de hakimlik sınavında ikinci olan depremzede Gökhan Kuşcuoğlu, sadece 3 dakika süren mülakatta elendi.

Yayınlanma:
İktidarın seçim vaadine rağmen mülakat engeli: Depremzede Türkiye 2'ncisi, 3 dakikada elendi

Mülakatta Elenen Hakim Adayı Gökhan Kuşcuoğlu: 3 Dakikada Adaletin Mülakatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın genel seçim öncesi ‘kaldıracağız’ demesine rağmen kamuda mülakat hâlâ devam ediyor. Hükümet kaldırılmama gerekçesini ‘Liyakat için gerekli’ şeklinde açıklamıştı.

Hakimlik sınavında Türkiye 2’ncisi olan Gökhan Kuşcuoğlu, girdiği mülakatta 3 dakikada elendi. Kuşcuoğlu, 2021 yılında da girdiği idari hakimlik sınavında Türkiye 165’incisi olmuş ve yine mülakatta elenmişti.

Kuşcuoğlu 2023 yılında girdiği sınavda 93 puanla Türkiye 2’ncisi oldu, ancak yine 3 dakikada mülakatta elendi. Yaşadığı deneyimi anlatan Kuşcuoğlu, Hakim olabileceğimi 3 dakikada nasıl ispatlamam gerekiyor? diyerek isyan etti.

2013 yılından itibaren girdiği farklı sınavlarda elde ettiği başarılar sonucunda toplamda 11 mülakatı geçemeyen Kuşcuoğlu, adaletin mülakat sürecini sorguladı. Mülakatlarda başarılı olmasına rağmen hakim olarak atanamayan Kuşcuoğlu, adaletin ve liyakatin nasıl ölçüldüğünü sorguladı.

Kuşcuoğlu'nun elendiği mülakat heyeti, Adalet Bakanı’nın görevlendireceği bakan yardımcısı başkanlığında, Teftiş Kurulu Başkanı, Ceza İşleri, Hukuk İşleri ve Personel Genel Müdürleri, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreteri ile Türkiye Adalet Akademisi Danışma Kurulundan seçilen bir kişi olmak üzere toplam yedi üyeden oluşuyor.

Haber Merkezi