İbb Operasyonunda Tutuklanan Yavuz Saltık'tan İmamoğlu Mesajı: Bu Arkadaşlığa Bedel Biçemezler

İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, tutuklanmasının ardından yapılan suçlamaları "komik" bulduğunu belirtti. Saltık, Bianet'e yaptığı açıklamada, Ekrem İmamoğlu ile olan arkadaşlığı üzerinden kendisine bedel ödetilmeye çalışıldığını ifade ederek, rüşvet ve örgüt üyeliği suçlamalarını reddetti.

Yayınlanma:
İbb Operasyonunda Tutuklanan Yavuz Saltık'tan İmamoğlu Mesajı: Bu Arkadaşlığa Bedel Biçemezler

10 Temmuz 2025

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık, gözaltı ve tutuklanma sürecini değerlendirerek kendisine yöneltilen suçlamaları "komik" bulduğunu ifade etti. Saltık, "Ekrem İmamoğlu’nun özel kalem müdürlüğünü yapmış olmamdan dolayı bir algı çalışması yürütüldü" diyerek, bu arkadaşlık ilişkisi üzerinden kendisine bedel ödetilmeye çalışıldığını belirtti.

İBB'ye yönelik operasyonların dördüncü dalgasında tutuklanan Saltık, Bianet'e yaptığı açıklamada, gözaltı koşullarından cezaevi sürecine, kamu hizmetlerinden hakkındaki suçlamalara kadar çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.

YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR VE İDDİALAR

Hakkındaki suçlamalarla ilgili olarak Saltık, "Suçlamayı kabul etmeyi bırakın, iddiaları komik buluyorum. Bu iddialar beni tanıyan herkes için de son derece gülünç" şeklinde konuştu. Rüşvet ve örgüt üyeliği suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu belirten Saltık, kendisine yöneltilen suçlamalar arasında yolsuzluk olmadığını vurguladı.

Muhtarlara verilen ofis malzemesi desteğinin bazı yayın organlarında "rüşvet" olarak lanse edilmesine tepki gösteren Saltık, bu desteğin Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı'nın koordinasyon görevi çerçevesinde sunulduğunu açıkladı. "İstanbul’un 961 mahalle muhtarıyla yakın iletişim kurarak, mahallelinin taleplerine çözüm geliştirmeye çalışıyoruz" dedi.

GÖZALTI SÜRECİ VE CEZAEVİ KOŞULLARI

Gözaltı sürecine dair Saltık, "Ben soruşturmanın 4. dalgasında gözaltına alındım. Dışarıda kalmak mı daha moral bozucuydu yoksa içeride olmak mı, kestiremiyordum" ifadelerini kullandı. Operasyonun kendisi için sürpriz olmadığını belirten Saltık, "Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü’nde özel kalem müdürlüğünü yapmış olmamdan dolayı benimle ilgili bir algı çalışması yürütüldüğü göz önüne alındığında kimse için de şaşırtıcı olmamıştır" şeklinde konuştu.

Cezaevi koşullarının yetersiz olduğunu, altı kişilik koğuşta kaldığını, kantin sırasının son günlere denk geldiğini ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandıklarını dile getiren Saltık, Halk TV’nin taleplerine rağmen izlenemediğini de sözlerine ekledi.

Tutukluluk sürecinin siyasi bir boyutu olup olmadığı sorusuna ise Saltık, "Düşünmüyorum dersem, herhalde akli dengemin yerinde olmadığını düşünürsünüz" yanıtını verdi.

Saltık, kamu görevindeki sicilini ve hizmetlerini ise şu sözlerle özetledi: "Halk Süt, Yuvamız İstanbul Kreşleri, burs destekleri gibi projelerin hayata geçirilmesinde rol almış bir bürokratım ve bundan büyük bir onur duyuyorum."

Haber Merkezi