Hasan Bitmez'in Vefatı Üzerine Siyaset Dünyasından Taziye Mesajları

Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında fenalaşan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Siyaset dünyası, Bitmez'in vefatı üzerine taziye mesajları yayınladı.

Yayınlanma:
Hasan Bitmez'in Vefatı Üzerine Siyaset Dünyasından Taziye Mesajları

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez, TBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri sırasında kürsüde konuşma yaparken fenalaştı ve kısa süre sonra hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bitmez'in tedavi gördüğü hastanenin önünde bir açıklama yaparak, Bitmez'in genel durumunun dün gece itibarıyla bozulduğunu ve bugün yoğun bakım servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. Bakan Koca, Bitmez için "Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarının başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Siyasetçilerden Taziye Mesajları

Hasan Bitmez'in vefatının ardından, Türkiye'nin siyasi çevrelerinden birçok isim taziye mesajları yayınladı. Bitmez'in ani vefatı, Meclis'te derin üzüntüye neden oldu ve siyasi partiler arasındaki farklılıkları bir kenara bırakarak birlik ve dayanışma mesajları verildi. Bitmez, siyasi kariyeri boyunca halka hizmet etme konusunda gösterdiği çabalar ve kişisel nitelikleriyle tanınıyordu. Bu üzücü olay, siyasi çevrelerde ve kamuoyunda geniş yankı buldu.

Bitmez'in vefatının ardından birçok siyasetçi taziye mesajları yayınladı.

İşte o mesajlar...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: "TBMM Genel Kurulu'nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini derin üzüntüyle öğrendiğim Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet, ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyorum."

İYİ Parti'den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır: "Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki konuşması sırasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefat haberini üzülerek öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve Saadet Partisi’ne başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun."

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: "Her zaman samimiyetine, gayretine ve fedakarlığına şahitlik ettiğimiz Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimiz Hakk’a yürüdü. Dava adamına yaraşır bir hayat sürdüğüne ve “Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz.” Hadis-i şerifi sırrınca ölümüne hepimiz şahidiz! Ailesinin, camiamızın ve aziz milletimizin başı sağ olsun! Hasan kardeşimizin mekanı cennet, makamı âli olsun."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: "Allah rahmet eylesin. AK Parti’nin Gazze’de milleti aldatan, İsrail’e hizmet eden politikacılarını eleştirirken Vefaat etti"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’e Yüce Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

EMEP Genel Başkan Yardımcısı, Gaziantep Milletvekili: "Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in, TBMM Genel Kurulu'nda geçirdiği rahatsızlığın ardından tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiğini büyük üzüntüyle öğrendik. Ailesine, sevenlerine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı diliyoruz."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "Başımız Sağ Olsun. Kıymetli yol arkadaşımız, Saadet-Gelecek Grubumuzun Kocaeli Milletvekili değerli kardeşim Hasan Bitmez’i TBMM kürsüsünde Gazzeli mazlumların hakkını savunurken yaşadığı rahatsızlık sonrası kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum vekilimize Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun."

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatının üzüntüsü içerisindeyim. #HasanBitmez’e Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve Saadet Partisi camiasına başsağlığı ve sabır diliyorum."

TBMM Genel Başkanı Numan Kurtulmuş: "Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez’i yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef kaybettik. Hasan Bitmez'e Allah’tan rahmet; ailesine, Saadet Partisi camiasına, Meclisimize ve milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."