Halep'te Türk başkonsolosluğu yeniden açılacak

Halep'teki Türkiye Başkonsolosluğu, 13 yıl aradan sonra tekrar açılıyor. Bu adım, Suriye'nin ikinci büyük kenti için önemli bir gelişme olarak görülüyor.

Yayınlanma:
Halep'te Türk başkonsolosluğu yeniden açılacak

Halep'teki Başkonsolosluk Yeniden Hizmette

Suriye'nin Halep kenti, Türkiye'nin başkonsolosluğunun 13 yıl aradan sonra tekrar hizmet vermeye başlamasıyla önemli bir dönüşüm yaşıyor. Başkonsoloslukta artık vize ve pasaport işlemleri yapılabilecek. 2012 yılında Suriye'deki iç savaş sebebiyle kapanan konsolosluk, şimdi tekrar faaliyete geçiyor.

Esad Rejimi Sonrası Gelişmeler

Halep'teki başkonsolosluk açılışı, Suriye'deki iç savaşın seyrinde önemli bir noktayı işaret ediyor. Esad rejiminin devrilmesinin ardından atanan Türkiye'nin Şam Maslahatgüzarı Burhan Köroğlu ve Şam Büyükelçiliği'nin yeniden açılması, Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcını temsil ediyor.