Hakem Halil Umut Meler: Şiddete Karşı Verilecek Cezanın Örnek Olmasını İstiyorum

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından saldırıya uğrayan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, yaşanan olay hakkında açıklamalarda bulundu ve şiddetin son bulması için çağrıda bulundu. Meler, ayrıca saldırganların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Yayınlanma:
Hakem Halil Umut Meler: Şiddete Karşı Verilecek Cezanın Örnek Olmasını İstiyorum

Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası gerçekleşen saldırıda yaralanan FIFA kokartlı hakem Halil Umut Meler, yaşananları kınayarak bir yazılı açıklama yaptı. Meler, saldırının sadece bir spor müsabakası sırasında yaşanmış bir olay olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şiddetin toplumun her alanında zararlı sonuçlar doğurduğunu belirtti.

Cezaların Caydırıcılığı Üzerine Vurgu

Meler, olayla ilgili süreçlerin sonuna kadar takipçisi olacağını ifade ederken, bu tür şiddet olaylarında verilecek cezaların, sporun yanı sıra sağlık, eğitim, aile içi, trafik ve günlük yaşantı gibi alanlarda da şiddete karşı caydırıcı olması gerektiğini dile getirdi. Adli makamlar ve Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarına güvendiğini ve caydırıcı cezalar verileceğine inandığını belirtti.

Meler, şunları kaydetti:

"Bugün dünya çapında gündem oluşturan bu olay neticesinde verilecek olan cezaların; spor ile birlikte sağlıkta, eğitimde, aile içinde, trafikte, sokaktaki günlük yaşantıda ve hayatın her alanında uygulanmakta olan şiddet olaylarında emsal olacak nitelikte caydırıcı olmasını diliyorum. Bu konuda hem adli makamlara hem de Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurullarına caydırıcı cezalar verecekleri konusunda güvenim sonsuzdur. Bu şiddet ikliminden uzaklaşmak ve şiddetin her türlüsüne dur demek hepimizin görevi olmalıdır."

Toplumsal Dayanışma ve Şiddetin Son Bulması Çağrısı

Meler, ayrıca saldırı sonrasında kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Acıbadem Ankara Hastanesi çalışanları, güvenlik güçleri, hakemler, FIFA, UEFA ve TFF yöneticileri, Merkez Hakem Kurulu, sivil toplum kuruluşları, arkadaşları ve hemşehrilerine teşekkür etti. Şiddetin ve şiddete olan inancın hayatın her alanında son bulmasını temenni eden Meler, futbolun doğal akışına dönmesi ve hakem arkadaşlarının görevlerine güvenli bir şekilde devam etmeleri için ilgili kurumların gerekli adımları atmasını umduğunu ifade etti.

Ne Olmuştu?

Pazartesi günü Ankaragücü ile Çaykur Rizespor arasında oynanan süper lig maçının bitiş düdüğüyle birlikte sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk atmış, yere düşen Meler, Koca'nın yanındaki iki kişi tarafından tekmelenmişti.

Meler hastaneye kaldırılırken Koca ve yanındaki saldırganlar tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aynı zamanda AKP kurucusu olan ve 2 dönem milletvekilliği yapan Koca, partisiden ihraç edildi. Koca, Ankaragücü başkanlığından istifa etti.

TFF ilk aşamada liglerin ertelendiğini duyursa da TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, saldırgan Koca için "Yıllardır tanırız, böyle biri değildir" dediği açıklamasında liglerin hafta içi fikstürüyle yeniden oynanacağını açıkladı.