Hafize Gaye Erkan’ın Bodrum'daki Denize Sıfır Villası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın konut mülkiyeti ve İstanbul'daki yüksek kiralar hakkındaki açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı buldu. Erkan'ın, maaşına rağmen İstanbul'da ev bulamayıp ailesinin yanında yaşaması ve Bodrum'da lüks bir villa sahibi olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Hafize Gaye Erkan’ın Bodrum'daki Denize Sıfır Villası

Türkiye'de son zamanlarda gündemi meşgul eden konulardan biri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın dikkat çeken açıklamaları oldu. Erkan, bir röportajında İstanbul'daki konut fiyatlarına değinerek, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" ifadelerini kullandı. Bu sözler, özellikle maaşının 161 bin lira olduğu göz önüne alındığında, geniş bir tartışmanın fitilini ateşledi.

İki Ev, İki Hayat

Erkan'ın, yüksek maaşına rağmen İstanbul'daki ev kiralarından şikayet etmesi, "Düşük maaşla çalışanlar ne yapsın?" şeklindeki eleştirilere neden oldu. Sözcü gazetesinden Yaşar Anter'in haberine göre, Erkan'ın Bodrum Turgutreis'te Swissotel Rezidans'tan 1.3 milyon Euro ödeyerek satın aldığı denize sıfır villa da bu tartışmaların odağında yer aldı. Erkan'ın bu villayı oğlu Aslan Selim adına kaydettiği ve bölgenin son dönemde yaptığı iyi prim nedeniyle benzeri villaların şu anda 2-3 milyon Euro arasında alıcı bulabileceği belirtiliyor.

Bodrum merkeze 22, Milas Bodrum Havalimanı’na ise 55 kilometre mesafede bulunan bu lüks villaların günlük kiraları 200 ile 1000 Euro arasında değişiyor. Villanın karşısında ise Ege Denizi'nin batı ucundaki turistik adalar ve Yunanistan'a ait bazı adalar yer alıyor.

Öte yandan, Erkan'ın şu an oturduğu ev için aylık 49 bin TL ödediği ve bu daireye Merkez Bankası tarafından da aylık 35 bin TL'nin aktarıldığı iddiaları da kamoyunun dikkatini çekti. Bu durum, Erkan'ın mülkiyet durumu ve konut piyasasındaki genel durum hakkında daha geniş çaplı bir tartışmayı beraberinde getirdi.