Hacettepe Üniversitesi'nde tasarruf genelgesi yayımlandı

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Cahit Güran, idari birimlere Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamındaki Tasarruf Tedbirleri hakkında yazı gönderdi.

Yayınlanma:
Hacettepe Üniversitesi'nde tasarruf genelgesi yayımlandı

Hacettepe Üniversitesi'nden Tasarruf Tedbirleri

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'ne uygun olarak tasarruf tedbirlerini hayata geçirmeye karar verdi. 8 Haziran tarihinde tüm üniversite birimlerine gönderdiği yazıda, çeşitli önlemler alınmasını istedi.

Rektör Güran'ın talepleri arasında, milletlerarası aramaya açık telefon hatlarının kapatılması, konferans ve seminerlerin uzaktan yapılması, yurtdışı görevlendirmelerin sınırlandırılması gibi önlemler bulunuyor.

Ayrıca, sosyal tesis ücretlerinin rayiç bedellere göre belirlenmesi, taşıtlarda 'Resmî hizmete mahsus' ibaresinin bulunması, telefon ve faks hatlarının gözden geçirilmesi gibi uygulamalar da hayata geçirilecek.

Diğer önemli noktalar arasında, cep telefonu tahsislerinin gözden geçirilmesi, hizmet içi eğitim ve organizasyonların uzaktan yapılması, fazla çalışma durumlarında izin verilmesi gibi konular bulunuyor.

Hacettepe Üniversitesi, tasarruf tedbirlerini uygulayarak daha verimli ve etkin bir çalışma ortamı oluşturmayı hedefliyor.

Haber Merkezi