Gündüz Doktor, Akşam Hamburgerci

Trabzon'da doktorluk yapan Ekrem Akıncı, hobisini işe dönüştürdü. Gündüz hasta bakan Akıncı, akşamları stetoskopu bırakıp önlüğünü giyerek karavanında hamburger yapıyor. Şef arkadaşıyla birlikte özgün tarifler geliştiren Akıncı, gastronomi alanında kendi markasını yaratmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Gündüz Doktor, Akşam Hamburgerci

Trabzon'da özel bir klinikte görev yapan Doktor Ekrem Akıncı (30), tıp eğitiminin yanı sıra gastronomiye olan tutkusunu da hayata geçiriyor. Akıncı, şef arkadaşıyla birlikte kurduğu karavan hamburgercide, kendi özel tarifleriyle hazırladığı burgerleri müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Akşamları stetoskopunu çıkarıp önlüğünü giyen ve mutfağa geçen Akıncı, gastronomi alanında kendi markasını yaratmayı hedefliyor. Çocukluk yıllarından beri gastronomiye ilgi duyan ve bu alanda herhangi bir eğitim almamasına rağmen kendi çabasıyla mutfakta ustalaşan Akıncı, internetten izlediği videolarla bıçak kullanmayı, malzeme uyumlarını ve sunum estetiğini öğrenmiş.

HEKİMLİK VE GASTRONOMİ BİR ARADA

Ailesi ve çevresine hazırladığı özgün tariflerle menüler oluşturan ve olumlu tepkiler alan Akıncı, et, burger ve soslar üzerine geliştirdiği tariflerini profesyonel mutfakta sergilemeye karar vermiş. Etin kıvamı, sosun dengesi ve ekmeğin dokusu üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda ortaya çıkan tarifleri, Şef Aleyna İmamoğlu ile paylaşarak karavan hamburgerci açma fikrini hayata geçirmişler.

13 yıllık birikimiyle kendi menüsünü oluşturduğunu belirten Akıncı, "Konya'da yaşadığım dönemde bir arkadaşımla mangal organizasyonları düzenlerken, menüye burgerleri de ekledik. Zamanla bu organizasyonlar, hamburger yapmak için çağrıldığımız ve para kazandığımız etkinliklere dönüştü. Bu süreçte oluşturduğumuz tarifler sayesinde elimizde büyük bir liste oluştu. Trabzon'da tanıştığım arkadaşımın da özel bir mekan açma hevesi olduğunu duydum. Ona yardımcı olabileceğimi söyledim ve tariflerimi paylaştım. Onunla birlikte çalışmaktan ve insanların beğenisini kazanmaktan mutluluk duyuyorum," dedi.

Haber Merkezi