Gazze'de yıkım sonrasında ceset arama çalışmaları başladı
Gazze'de ateşkes sonrası sivil savunma ekipleri, yıkılan binalardan çıkarılan cesetlerle ölü sayısını artırıyor; yaklaşık 3 bin kişinin enkaz altında kalmış olabileceği belirtiliyor.
Yayınlanma:
Ateşkes Sonrası Gazze'de Yıkım ve Kurtarma Çalışmaları
Gazze Şeridi'nde ateşkes ilan edilmesiyle birlikte, bölgede büyük yıkım ve kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor. Gazze Sivil Savunma Kurumu, enkaz altında 10 binden fazla ceset olabileceğini tahmin ediyor.
Kurumun verilerine göre, şu ana kadar kuzey ve güney bölgelerinden toplam 66 ceset enkaz altından çıkarıldı. Ancak kurtarma çalışmalarını desteklemek için daha fazla ekipman ve personel gerekiyor. Arap ve yabancı sivil savunma ekiplerinin bölgeye girişine izin verilmesi çağrısı yapılıyor.
Kurum sözcüsü Mahmud Basal, cesetlerin çıkarılmasının 100 günü bulabileceğini belirtirken, ekipman sıkıntısı nedeniyle gecikmeler yaşanabileceğini ifade etti.