Gazze'de Can Kaybı 31 Bin 45'e Yükseldi

Son 24 saatte İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 85 kişi hayatını kaybetti. 7 Ekim'den bu yana devam eden çatışmalarda toplam can kaybı 31 bin 45'e, yaralı sayısı ise 72 bin 654'e yükseldi.

Yayınlanma:
Gazze'de Can Kaybı 31 Bin 45'e Yükseldi

Gazze Şeridi, İsrail ordusunun 156 gündür süren saldırıları altında ağır bir bilanço ile karşı karşıya. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, son 24 saat içinde İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği 8 ayrı saldırı sonucunda 85 Filistinli yaşamını yitirdi, 130 kişi yaralandı. Bu son gelişmelerle, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 31 bin 45'e ulaşırken, yaralıların sayısı da 72 bin 654'e çıktı.

Saldırıların Bilançosu

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları, uluslararası toplumda endişe ve tepkiyle karşılanmaya devam ediyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'ndeki durumun giderek kötüleştiğine dikkat çekerek, uluslararası yardım çağrısında bulunuyor. Gazze'deki sağlık tesislerinin yetersiz kaldığı, yaralıların tedavi edilmesi ve temel ihtiyaçların karşılanması konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı belirtiliyor.