Gazeteci Timur Soykan Gözaltına Alındı

Gazeteci Timur Soykan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alındı. Avukatı, gözaltının Soykan'ın X paylaşımları nedeniyle gerçekleştiğini belirtti. Başsavcılık, Soykan'ın paylaşımlarında halkı yanıltıcı ifadeler kullandığını iddia etti.

Yayınlanma:
Gazeteci Timur Soykan Gözaltına Alındı

Gazeteci Timur Soykan, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Soykan'ın X (Twitter) paylaşımları gerekçesiyle bu kararın alındığını duyurdu.

Soykan'ın avukatı Enes Ermaner, 'e yaptığı açıklamada, müvekkilinin bir kafede oturduğu sırada gözaltına alındığını belirtti.

GÖZALTIYA İLİŞKİN BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gözaltı kararına ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Timur Soykan rumuzlu X hesabında yapılan; “Rejim, toplumu yolsuzluk operasyonlarına ikna etmek gibi bir derdinin kalmadığını ilan ediyor. Halka ‘Benim dışımda bir iktidarı seçemezsin. Esirimsin’ diyor. Halk ya bu baskıya boyun eğerek rejimin kölesi olacak, daha da yoksullaşacak ya da özgürlüğünü, haklarını, ülkesini savunacak.” Ve “Darbe sürüyor. Halkın iradesi gasp ediliyor. Sandığın manası kalmıyor.” içerikli şeklindeki paylaşımlarda bulunan şahıs hakkında yapılan araştırmalar neticesinde şahsın, Timur Soykan olduğu tespit edilmiş, söz konusu paylaşımlardan ötürü şahıs hakkında TCK-217/A maddesi kapsamında Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma suçundan soruşturma başlatılmış ve şahsın gözaltına alınması talimatı verilmiştir. Bu kapsamda adı geçen şahıs 05.07.2025 günü saat 18.00'da Beyoğlu İlçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde gözaltına alınmıştır.”

SOYKAN'IN İLGİLİ PAYLAŞIMLARI

GEÇMİŞTE YAŞANAN GÖZALTI

Timur Soykan, daha önce de 10 Nisan tarihinde kara para aklama soruşturmasından tutuklu bulunan Flash TV ve Bank Pozitif'in sahibi Erkan Kork'un şikayeti üzerine "tehdit" ve "şantaj" iddialarıyla evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınmış, ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haber Merkezi