Furkan Karabay'ın Özgürlüğü İzinde Engele Takıldı
Gazeteci Furkan Karabay, haberleri nedeniyle tutuklandı. "Terörle mücadelede görevliyi hedef gösterme" ve "cumhurbaşkanına hakaret" suçlamalarıyla yargılanan Karabay'ın avukatı, tutuklama gerekçesi olarak sadece altı haber ve bir videonun gösterildiğini belirtti. İddianame beklenirken savcının izne ayrılması süreci uzatıyor.
Yaptığı haberler nedeniyle, 15 Mayıs’ta gözaltına alınıp, “terörle mücadelede görev alan kamu görevlisini hedef gösterme” ve “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamaları iddiasıyla aynı gün tutuklanan gazeteci Furkan Karabay, iddianame beklerken dosyaya bakan savcının 1 Eylül’e kadar izne çıktığı öğrenildi. Karabay’ın avukatı, tutuklama gerekçesi olarak yalnızca altı haber ve bir video gösterildiğini belirtti.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, kardeşi Furkan’ın avukatlığını üstlendiğini söyleyen Harun Karabay, “Furkan çeşitli suçlar işlemiş insanlarla birlikte 40- 45 kişilik bir koğuşta kalıyor. Daha önce tutuklandığında bu kadar uzun sürmese de benzeri bir süreç yaşamıştık. Hem abi olarak hem de avukat olarak Silivri’ye gidip geliyorum. Yaşanan olaylar karşısında öfkeleniyoruz ancak birilerinin tepki göstermesi gerekiyordu bu da benim kardeşim oldu. Gurur duyarım bu duruştan. Vakti gelince doğru tarafta olduğumuz görülür” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözleri anımsatmanın “hakaret” suçu sayıldığını belirten Karabay, “Furkan, cumhuriyet başsavcısı ve vekilinin isimlerini yazdığı ve internet sitesinde bulunan fotoğraflara yer verdiği için ‘hedef gösterme’ ile suçlandı. Halbuki farklı medya organlarından isimler Furkan’ın ismini yazdığı kişileri ziyaret edip makamlarında fotoğraf çektiriyor ve sosyal medya hesaplarında paylaşıyor” dedi.
Daha önce tahliye başvurularının sonuçsuz kaldığını söyleyen Karabay, “‘Kaçma şüphesi var’ veya ‘deliller toplanamadı’ gibi bahanelerle reddediyorlar. Delil dedikleri altı adet haber” tepkisini gösterdi.
GÖKÇER Tahincioğlu yazdı: Furkan Karabay, Murat Çalık, Kavala, Atalay, Demirtaş ve diğerleri
Gurur duyarım bu duruştan. Vakti gelince doğru tarafta olduğumuz görülür” ifadelerini kullandı.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçmişte söylediği sözleri anımsatmanın “hakaret” suçu sayıldığını belirten Karabay, “Furkan, cumhuriyet başsavcısı ve vekilinin isimlerini yazdığı ve internet sitesinde bulunan fotoğraflara yer verdiği için ‘hedef gösterme’ ile suçlandı. Halbuki farklı medya organlarından isimler Furkan’ın ismini yazdığı kişileri ziyaret edip makamlarında fotoğraf çektiriyor ve sosyal medya hesaplarında paylaşıyor” dedi.
Daha önce tahliye başvurularının sonuçsuz kaldığını söyleyen Karabay, “‘Kaçma şüphesi var’ veya ‘deliller toplanamadı’ gibi bahanelerle reddediyorlar. Delil dedikleri altı adet haber” tepkisini gösterdi.
GÖKÇER Tahincioğlu yazdı: Furkan Karabay, Murat Çalık, Kavala, Atalay, Demirtaş ve diğerleri
.Haber Merkezi