Figen Yüksekdağ Dem Partisini ziyaret etti
Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Figen Yüksekdağ, DEM Parti heyetini kabul ederek barış ve demokratik çözüme katkı sağlamaya hazır olduklarını bildirdi.

FİGEN YÜKSEKDAĞ: BARİŞ İÇİN GÖREV ÜSTLENİYORUZ
Figen Yüksekdağ, Kocaeli’deki Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunduğu sırada DEM Parti heyetinin ziyaretinin ardından açıklama yaptı. Yüksekdağ, sosyal medya üzerinden Onurlu barış ve demokratik çözüm hareketi için üzerimize düşen sorumluluğu üstlenmeye, katkı sunmaya hazırız. Umuyorum ki halklarımızın baharını, barışı ve kardeşliği birlikte karşılayacağız dedi.
HALKLARIMIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNEM
Yüksekdağ, DEM Parti İmralı Heyeti ziyareti vesilesiyle öncelikle demokratik kamuoyuna, halklarımıza, kadınlara selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum diyerek devam etti. Ülkemiz ve bölgemiz açısından hayati bir dönemden geçiyoruz. Halklarımızın barış, adalet ve demokrasiye her zamankinden çok ihtiyacı var. Tarihin bu kritik anında sayın Öcalan’ın inisiyatif üstlenerek yol alma çabası çok değerli ve belirleyicidir. Bu çözüm çabası ve iradesinin yanında, arkasındayız şeklinde konuştu.
DAYANIŞMA VE İŞBİRLİĞİ MESAJI
Yüksekdağ, Barışın öznesi doğrudan Türkiye halkları, emekçiler, özgürlük güçleri ve kadınlardır. Bu nedenle bütün toplumsal dinamikler, halkların kardeşliği ve barış için inisiyatif almalıdır. Demokratik haklara, ekmeğin ve emeğin güvencesine giden yol bugün bu inisiyatifi almaktan geçiyor. Biz kadınlar, Kürt sorununda demokratik çözüm hareketinin geliştirilmesi için gereken özveri ve çabayı göstermekte tereddüt etmeyeceğiz. Bu çabaya ortak olan herkes ile dayanışma ve işbirliği içerisinde olacağız ifadelerini kullandı. Yüksekdağ, Öcalan’ın sağlıklı çalışma koşullarının sağlanarak, bir barış ve çözüm odağı olarak rolünü en etkin şekilde gerçekleştirebilmesi dileğinde bulundu.