Fidan: Suriye'nin Bölünmesine İzin Vermeyeceğiz

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'nin yeni Dışişleri Bakanı ile teröre karşı birlikte mücadele edeceklerini ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekleyeceklerini belirtti.

Yayınlanma:
Fidan: Suriye'nin Bölünmesine İzin Vermeyeceğiz

Suriye'nin Yeni Dışişleri Bakanı ile Türkiye Dışişleri Bakanı Arasındaki Tarihi Görüşme

Suriye'nin yeni Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani ile Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan arasındaki önemli görüşme sonrası yapılan basın açıklamasında, ikili iş birliği ve yeni dönem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Halep Başkonsolosluğu'nun 20 Ocak'ta Açılacak Olması

Bakan Fidan, Türkiye'nin Halep Başkonsolosluğu'nun faaliyete geçeceğini ve Türk Hava Yolları'nın uçuşlarının yakında başlayacağı bilgisini paylaştı.

Suriye'nin Yeni Vizyonu ve İlerleme Hedefleri

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani, Türkiye ile kardeşlik temelli yeni bir tarih yazacaklarını belirterek, Suriye'nin yaralarını sarmaya ve toprak bütünlüğünü korumaya odaklandıklarını vurguladı. Şeybani, uluslararası destek ve iş birliği ile adalet ve kalkınma hedeflerini gerçekleştireceklerini dile getirdi.