Feyza Altun Hakkındaki Gözaltı ve Tutuklama Talebi Kararı Açıklandı

Avukat Feyza Altun, sosyal medyada yaptığı paylaşım nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme" suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Altun'un durumu hakkında mahkeme tarafından verilen karar kamuoyu ile paylaşıldı.

Yayınlanma:
Feyza Altun Hakkındaki Gözaltı ve Tutuklama Talebi Kararı Açıklandı

Feyza Altun ile ilgili son dakika gelişmeleri takip ediliyor. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun, bugün tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilmişti. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Altun, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Avukat Feyza Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım sonrası gündem olmuş ve bu paylaşımı sebebiyle hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sosyal medya hesabından şeriatla ilgili paylaşım yapan Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlatılmıştı. Hakkında başlatılan soruşturma kapsamında dün gözaltına alınan Altun, bugün tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

BEYKOZ'DAKİ EVİNDE ARAMA YAPILDI

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Feyza Altun'un Beykoz'daki evinde arama yapıldı ve yapılan aramanın ardından Altun gözaltına alındı. Polis ekipleri tarafından sağlık kontrolüne götürülen Feyza Altun, kapıda bekleyen basın mensuplarına 'Türkiye laik bir ülkedir. Türkiye'de şeriat yok. Türkiye şeriatla yönetilmedi. Hiçbir zaman şeriatla yönetilmeyecek.' ifadelerini kullandı. Avukat Feyza Altun, sağlık kontrollerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

gozlaltina-alinmisti-feyza-altun-hakkinda-karar-verildi.jpg

ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

Emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra bu sabah saatlerinde Beykoz Adliyesi'ne getirilen Feyza Altun, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Avukat Feyza Altun hakkında karar verildi ve Altun, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atmasını kapsayan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

FEYZA ALTUN NE DEDİ?

Feyza Altun, sosyal medya hesabı üzerinden Farsça bir şiire gelen yoruma 'Şeriate s......' şeklinde bir karşılık vermişti. Bu paylaşım sonrası Feyza Altun'a çok sayıda tepki gelmişti. Bu paylaşımının ardından avukat Feyza Altun hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlatıldı.