Fetö'nün Dışişleri Mahrem Yapılanmasına Operasyon: 8'i Aktif Görevde 15 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı
Ankara'da FETÖ'nün Dışişleri yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı. Başsavcılık, 8'i aktif görevde 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Şüphelilerin ByLock kullandığı, ankesörlü hatlardan arandığı ve örgüt üyeliği yönünde tanık beyanları olduğu belirtildi. Operasyon, Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ'nün "Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında 8'i aktif görevde 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, "FETÖ'nün 'Dışişleri teşkilatı mahrem yapılanması'nda yer alan", "örgütün gizli haberleşme aracı ByLock kullandıkları belirlenen", "ankesörlü/sabit hatlardan ardışık şekilde aranma kaydı olan" ve "haklarında örgüt üyesi olduklarına dair tanık beyanları bulunan" şüphelilere yönelik soruşturma yürütüldü. Bu kapsamda 8'i aktif görevde, toplam 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
Şüphelilerin yakalanmasına yönelik Ankara merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
Dışişleri Bakanlığı kaynakları, soruşturmanın Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili güvenlik kurumlarının ortak çalışmasıyla yürütüldüğünü ve operasyonun hazırlıklarının aylar sürdüğünü belirtti.
Çoğunluğu daha önceden Dışişleri'nden uzaklaştırılan şüphelilerin bağlantılarının titiz çalışmalarla deşifre edildiği ve bu şüphelilerin örgütün yapılanmasında rol aldığı belirtildi. Bakanlık kaynakları, FETÖ’yle mücadelenin yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.
Bakanlık kaynakları, FETÖ’yle mücadelenin yurt içinde ve yurt dışında kararlılıkla sürdürüldüğünü kaydetti.
.
Haber Merkezi