Fatih Terim Fonu Davasında İki Yeni Mağdur Ortaya Çıktı

'Fatih Terim Fonu' davası, Türkiye futbol camiasını sarsmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'a ilişkin davada, iki yeni mağdurun ortaya çıkmasıyla şikayetçi sayısı 21'e yükseldi.

Yayınlanma:
Fatih Terim Fonu Davasında İki Yeni Mağdur Ortaya Çıktı

Futbol dünyasını sarsan ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen 'Fatih Terim Fonu' olarak bilinen davada birbiri ardına gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Seçil Erzan'ın, aralarında spor dünyasından Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi yaklaşık 25 milyon dolar dolandırdığı iddiasına ilişkin davada 2 yeni mağdur daha ortaya çıktı. Deniz Güzel ile Nuray Şengüler isimli mağdurlar hakkında hazırlanan iddianamenin, ana dava dosyasıyla birleştirilmesiyle şikayetçilerin sayısı 21’e yükseldi. Hazırlanan iddianamede, Deniz Güzel ve Nuray Şengüler ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı. Seçil Erzan’ın ‘abla’ diye hitap ettiği, eşi yatalak hasta olan Nuray Şengüler, toplam 10 milyon TL ve 56 bin 600 dolar parasını Erzan'a verdiğini ifade etti.

Paran Hesabında Eriyor

Eşinin eczacılık işleriyle uğraştığını ancak hastalığı sebebiyle yatalak kaldığını söyleyen Şengüler, 2022 ocak ayında hastane masrafları için bankaya para çekmek için gittiğinde Erzan'ın, "Nuray abla çok hastane masrafın oluyor, paran hesabında eriyor, gel paranı bankanın özel ve gizli fonuna yatıralım, giriş için 100-150 milyon gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalışacağım, gerekirse ben sana borç para veririm, kafana takma." dediğini ve teklifini böylece kabul ettiğini anlattı.

Erzan’a paraları elden teslim ettiğini anlatan Şengüler, şöyle devam etti:

"5 milyon lira ve 56 bin 600 dolar paramı Erzan’a elden teslim ettim. Oradan ayrılarak paranın vade gününü beklemeye başladım. Sonrasında şubeye gidip paramı sorduğumda bana anlamadığım bankacılık terimleri kullanmaya başladı. O tarihlerde eşimin ailesinden miras kalan Gedikpaşa’da bulunan iş hanının satılma süreci vardı. Erzan da bu süreçten haberdardı. İş hanı satıldı, payımıza 5 milyon lira düştü, bunu da elden teslim ettim. İlk verdiğim para ve son verdiğim parayı toplu şekilde 40 milyon lira olarak geri alacağımı söyledi. Malvarlığımızı bu şahsa teslim ettim, eşim yatalaktı ve paraya ihtiyacımız oluyordu. Toplamda 10 milyon lira ve 56 bin 600 dolar paramı Erzan’a verdiğim için mağduriyetim vardır." Ayrıca iddianamede yapılan değerlendirmede Erzan’ın müştekiden 312 bin dolar alarak dolandırdığı ve özel belgede sahtecilik suçlarını işlediği kaydedildi. Hazırlanan iddianamede Erzan’ın annesinin kardiyoloğu olan müşteki Deniz Güzel’i ise yatırım yapacağını söyleyerek fona para yatırmaya ikna ettiği, 125 bin dolar parayı teslim alarak dolandırdığı aktarıldı.

Nuray Abla Çok Mağdur Oldu Demişti

Seçil Erzan, savcılık ifadesinde Florya şubesinden eski müşterisi olan Şengüler'i mağdur ettiğini belirterek "Toplamda yine fonda hisse senedi alıp satacağımı ve daha fazla para ödeyeceğimi vaat ederek ondan 12 milyon liraya yakın para aldım ancak ödeyemedim. Kesinlikle Nuray Abla'nın parasını ödeyeceğim. Benim yüzümden çok mağdur oldu." demişti.

Erzan ikinci savcılık ifadesinde de, "Nuray Şengüler fon vaadi ile gerçekten mağdur ettiğim insanlardandır. Kendisinden 10 milyon lira ve 55 bin dolar para aldım. Yani o dönem ki hesaplarıma göre 55 bin dolar para almıştım. Bunun 150 bin doları kız kardeşine ödedim ancak halihazırda 400 bin dolar borcum bulunmaktadır. Bu parayı parça parça olacak şekilde teslim aldım." dedi.