Erdoğan'dan Özel'e Saldırı: Şiddet Zeminine Çekmek İsteyenler Ders Çıkarsın

Erdoğan, CHP lideri Özel'e yönelik saldırıyı kınayarak, "Siyaseti şiddet zeminine çekmemek gerekiyor. Bu, bütün siyasete yönelik bir saldırı" dedi. AKP MYK'sında konuşulan diğer bir konu ise hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder oldu, üyeler Önder'e ilişkin anılarını paylaştı.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan Özel'e Saldırı: Şiddet Zeminine Çekmek İsteyenler Ders Çıkarsın

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP MYK toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik saldırıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Siyaseti şiddet zeminine çekmek isteyenler inşallah bu yaşananlardan ders çıkarır. Siyaseti şiddet zeminine çekmemek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Türkiye Gazetesi'nin aktardığına göre Erdoğan, olayın sadece bir şahsa değil, tüm siyaset kurumuna yönelik bir saldırı olduğunu vurgulayarak, "Bu, şahsa yönelik yapılmış bir saldırı değil, bütün siyasete yönelik yapılmış bir saldırı. Hoş bir durum değil, kabul edilemez" şeklinde konuştu.

GÜNDEMDE MECLİS SEÇİMLERİ VE SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İ ANMA

Toplantıda, hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder de anıldı. MYK üyeleri, Önder ile ilgili anılarını paylaştılar.

Meclis'in 1 Temmuz'da tatile girmesi öncesinde TBMM Başkanlığı, komisyonlar ve grup yönetimleri için yapılacak seçimler de toplantının gündemindeydi. Erdoğan'ın kurmaylarına bu konuda hazırlık yapılması talimatını verdiği belirtildi.

YEREL YÖNETİMLERDE ŞEFFAFLIK VURGUSU

Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, CHP'li belediyelerde rüşvet ve yolsuzluk iddialarının gündeme geldiğini ifade ederek, AKP'li belediyelerin şeffaflık uygulamalarına dikkat çekti. Demir, "Vatandaş soruyor, başkan cevaplıyor" programı kapsamında bugüne kadar 185 bin kişinin toplantılara katıldığını ve 11 bin soru sorulduğunu bildirdi.

Haber Merkezi