Elazığ Alacakaya'da Maden Ocağında Meydana Gelen Göçükte 3 İşçi Toprak Altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bir krom madeni ocağında yaşanan göçük sonucu 3 işçi toprak altında kaldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık ve güvenlik güçleri olay yerine sevk edildi.

Yayınlanma:
Elazığ Alacakaya'da Maden Ocağında Meydana Gelen Göçükte 3 İşçi Toprak Altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan bir krom madeni ocağında meydana gelen göçük, bölgeyi alarma geçirdi. İlk belirlemelere göre 3 işçi göçük altında kalarak mahsur kaldı. Olayın ardından bölgeye Arama Kurtarma (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), 112 Acil Sağlık ekipleri ve güvenlik güçleri hızla yönlendirildi.

"Çalışma Kör Bir Noktada"

Alacakaya Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, TELE1'e verdiği demeçte, çalışmaların zorlu ve görüş açısından kısıtlı bir alanda gerçekleştiğini belirtti. Yaşlı, "İlk yardım ekipleri olay yerine ulaştı. 2 veya 3 kişinin toprak altında olduğu bilgisi var. Çalışma, kör noktalarda yapılan bir faaliyet. Göçük, krom ocağında meydana geldi" ifadelerini kullandı.

"Bir İşçi Kurtarıldı"

Elazığ Valisi Ömer Toraman ise yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamada, göçük altında kalan işçilerden birinin kurtarıldığını, diğer 3 işçi için kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Toraman, "Ekiplerimiz olay yerinde yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Burası bir krom madeni ocağıdır" dedi.