Ege Üniversitesi kreş ve anaokulunu zarar gerekçesiyle kapattı

Ege Üniversitesi, personelinin kullanımına sunulan kreş ve anaokulunu zarar ettiği gerekçesiyle kapatma kararı aldı.

Yayınlanma:
Ege Üniversitesi kreş ve anaokulunu zarar gerekçesiyle kapattı

Ege Üniversitesi Kreşi, Zarar Etme Gerekçesiyle Kapatıldı

AKP'li eski milletvekili Necdet Budak'ın rektörlüğündeki Ege Üniversitesi, sosyal hizmetler müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren anaokulu ve kreşi, 'zarar ettiği' gerekçesiyle kapatma kararı aldı. Kreşin gelir-gider dengesini sağlayamadığı Sayıştay raporlarında belirtilirken, eğitim sendikaları bu karara tepki gösterdi.

HEP SEN İzmir Şube Başkanı Kemal Yılmaz, Ege Üniversitesi'nde alınan kararın yersiz ve kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kreş hizmeti çocuklarımıza hizmet veren 19 öğretmenimizin çalıştığı bu hizmet zarar ettiği gerekçesiyle kapatılmasını sendika olarak kabul etmiyoruz. Yapılan her uygulama neticesinde özelleştirmenin önünün açılması hedefleniyor. Bizler de tüm sendikalarla buna karşı çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eğitim Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Lülüfer Körükmez ise, kadınların iş hayatına katılması için kreşin önemli olduğunu vurgulayarak, “Ege Üniversitesi'nin işçilerle yaptığı Toplu İş Sözleşmesi gereğince de kreş hizmeti vermek durumundadır. Türkiye'de toplumsal cinsiyet bakımından kreş ihtiyacının ne kadar elzem olduğunu biliyoruz. Her alanda, her iş yerinde 0-6 yaş çocukların bırakılabilmesi ve bakılması için kreş talebini yükseltirken Ege Üniversitesi'nin bu hizmetten “kâr” etmediği gerekçesiyle vazgeçiyor olması kabul edilemez” şeklinde konuştu.

AKP iktidarının ekonomik programının etkisiyle kreşin kapatılmasının ele alındığını belirten Körükmez, “Bir üniversitenin sosyal tesisi, kâr getiren bir birim gibi görülmesi mantık dışıdır. AKP'nin ekonomi politikalarıyla ilgili olduğunu söylemek gerekir. 'Tasarruf' adı altında çocuklar bir kere daha kurban ediliyor” dedi.

Cumhuriyet Gazetesi