Edirne'de 16 Yaşındaki Kızı Öldüren Çocuk Sanık Hakkında Dava

Edirne'de 16 yaşındaki Gülden Coni'yi okulda öldüren 15 yaşındaki E.A. hakkında ağırlaştırılmış suçlamalarla dava açıldı. İddianamede, E.A.'nın "çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçunu işlediği belirtilerek 18 ila 24 yıl hapis cezası talep edildi.

Yayınlanma:
Edirne'de 16 Yaşındaki Kızı Öldüren Çocuk Sanık Hakkında Dava

Edirne'de yaşanan üzücü olayda, 16 yaşındaki Gülden Coni, okul bahçesinde 15 yaşındaki E.A. tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Savcılık, E.A. hakkında "çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan dava açtı. E.A.'nın 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi isteniyor.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame, Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

OLAYIN DETAYLARI

İddianamede, cinayetten bir gün önce E.A.'nın Gülden Coni'nin arkadaşıyla tartıştığı, ailesiyle birlikte bu kişinin evine giderek tehditler savurduğu belirtiliyor. Ardından Coni'ye buluşma teklif ettiği ifade ediliyor.

Olay günü Gülden Coni ile buluşan E.A., Edirne Endüstri Meslek Lisesi'nin arka kısmındaki torna tesviye atölyesi çevresine gitti. Burada yaklaşık bir saat süren konuşmanın ardından yanında getirdiği bıçakla Gülden'i 30 kez bıçakladı. İddianamede, bıçak darbelerinden üçünün öldürücü nitelikte olduğu vurgulanıyor.

E.A.'nın cinayetten sonra Gülden Coni'nin cep telefonunu alarak olay yerinden ayrıldığı, kıyafetlerini değiştirdiği, telefonu kırdığı ve daha sonra babasının motosikletiyle çalıştığı berber dükkanına gittiği belirlendi. Cinayetin ardından tutuklanan E.A.'nın "çocuğa karşı tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

AİLENİN AÇIKLAMASI

Coni ailesinin avukatı Çağrı Muştu, yazılı bir açıklama yaparak hazırlanan iddianamenin Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildiğini duyurdu.

Muştu, adaletin bir an önce tecelli etmesini istediklerini ve sanığın yargılama sonucunda cezalandırılması için gereken her şeyi yapacaklarını belirtti.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Edirne Çavuşbey Mahallesi'ndeki bir okulun bahçesinde 5 Nisan'da hareketsiz yatan bir kişiyi gören vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 16 yaşındaki Gülden Coni'nin bıçaklanarak öldürüldüğünü tespit etti. Katil zanlısı 15 yaşındaki E.A., polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Haber Merkezi