Ece Güner'den İstifa Sonrası Açıklama

İYİ Parti'den istifa eden Avukat Ece Güner, yeni açıklamasında İstanbul ve Ankara'da işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Güner, 25 yıllık zorlu zaferlerin korunması için işbirliğini savunduğunu ifade etti.

Yayınlanma:
Ece Güner'den İstifa Sonrası Açıklama

Avukat Ece Güner, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurduğu mektupta İstanbul'un özel önemini vurguladı ve bu şehirlerde elde edilen zaferleri riske atmamak için işbirliğinin gerekliliğini savundu. Güner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, konuyu uzatmak istemediğini ve bu konuda yapılan TV programı davetlerini reddettiğini belirtti. Güner, spekülatif haberlere ve bazı mesajlara cevaben bu konuda son bir kez yazmak gerektiğini ifade etti.

Güner, hiçbir makamı işgal etmediğini, milletvekili olmadığını, hiçbir belediye başkanlığına aday olmadığını ve olmayacağını açıkladı. Hiçbir başka makam, beklenti veya menfaat için bu kararı almadığını vurgulayarak, ilkesel bir karar olduğunu belirtti. Güner, siyaseti asla bırakmayacağını, ancak şu an için “tek adam sistemine” karşı, Cumhuriyet değerlerine ve Atatürk ilkelerine bağlı, bağımsız bir hukukçu olarak mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

Güner, yerel seçimlerde işbirliğinin bir “ittifak” olmadığını, her partinin kazandığı belediyeyi kendi yöneteceğini ve seçimler sonrası her partinin kendi görüşlerini anlatması için 4 yıl olduğunu belirtti. Milletvekili seçimlerinde işbirliği yapılmayabileceğini, ancak yerel seçimlerde önde gelenin kazandığı bir sistem olduğunu vurguladı.

Güner, muhalif seçmenin moralinin düzeltilmesinin ve “her şey tamamen bitti” duygusundan kurtarılmasının önemli olduğunu ifade etti. İstifa mektubunda İstanbul’un özel önemini anlatmaya çalıştığını ve 25 yıl sonra İstanbul ve Ankara’da gelen zaferi riske atmamak için işbirliğini savunduğunu belirtti. Güner, daha fazla vakti almak istemediğini ve güzel mesajlar için teşekkür ettiğini ifade etti.