Diyarbakır'da hastalar üzerinde Türk ışını test edildiği iddiası

Pandemi döneminde virüsü ilaçsız tedavi edebildiği iddia edilen 'Türk Işını' adlı cihazın, Diyarbakır'da hastalar üzerinde denendiği iddia edildi.

Yayınlanma:
Diyarbakır'da hastalar üzerinde Türk ışını test edildiği iddiası

Prof. Dr. Cenap Ekinci'nin Diyarbakır'daki Kobaylar İddiası

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda, Diyarbakır'da halkın kobay olarak kullanıldığını iddia etti. Ekinci, Covid-19 pandemisi sırasında Türk Işını adı verilen bir cihazın Diyarbakır'a getirilerek Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalar üzerinde denendiğini belirtti.

Prof. Dr. Ekinci, söz konusu cihazla ilgili herhangi bir deney yapılmadığını ve diğer hastanelerin bu cihazı kullanmayı reddettiğini ifade etti. İddialara göre, özel bir uçakla gelen bir ekip, hastaneye giderek cihazı kullanmayı teklif etti. Ancak Sağlık Bakanlığı'nın cihazı satın almak istemediği ve bilimsel açıdan da desteklemediği belirtildi.

Ekibin başındaki kişinin bakan yakını olduğu ve cihazı denemek için ısrar ettiği ifade edildi. Diyarbakır'da bulunan hastane, hastalar üzerinde deney yapmayı kabul etti ve 3 gün boyunca bu deneyler gerçekleştirildi. Ancak iddialara göre, Türk Işını adı verilen tedavi yöntemiyle tedavi olan bazı hastaların vefat ettiği belirtildi.

Prof. Dr. Ekinci, bu olayın sorumlularını ve detaylarını sorgulayarak, halkın neden kobay olarak kullanıldığını ve bu tür uygulamaların nasıl engellenebileceğini dile getirdi.

Haber Merkezi