Devlet Bahçeli: Ankaragücü-Rizespor Olayları Türk Sporu İçin Bir Fırsata Dönüştürülebilir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankaragücü ile Rizespor arasındaki olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, yaşanan krizin Türk sporu için bir fırsata dönüştürülebileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Devlet Bahçeli: Ankaragücü-Rizespor Olayları Türk Sporu İçin Bir Fırsata Dönüştürülebilir

Dün Süper Lig’de bir skandal olay daha yaşandı. Sporda yaşanmaması gereken olayların belki de en başta olan bu olayda hakem Meler’e yumruk atıldı.

Ankaragücü Çaykur Rizespor ile çıktığı mücadele berabere bitmişti. Maçın hakemi Halil Umut Meler maçın bitiş düdüğünü çaldıktan sonra Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tarafından saldırıya uğramış ve yere düşmüştü. Konuyla ilgili Halil Umut Meler şikayetçi oldu.

MHP Lideri Devlet Bahçeli ise yaşanan bu olayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahçeli’nin açıklamasından satır başı şöyle

‘’Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırganların ve dün akşamki ortama çanak tutan provokatörlerin en ağır şekilde cezalandırılmasını temenni ediyorum. Türk futbol hayatının şikeyle, şiddetle, sinir nöbeti geçiren ve illegal fonlara adı karışan kuşkulu isimlerle anılması esef ve endişe verici bir tabloyu ortaya çıkarmıştır.’’ Dedi.

Sporda ahlaka vurgu yapan Bahçeli, ‘’ Sporun ahlak, barış ve kardeşlik doğasına muhalif faillerin ve sancılı gelişmelerin sürekli mesafe alması, bununla mündemiç sosyal bir içerik kazanması Türkiye’yi zora sokacaktır. Buna karşı verilecek mücadele de haklı ve meşru bir mücadeledir, milli birlik ve dayanışma ruhumuza hiç kimse, hiçbir surette kast edemeyecektir” ifadelerini kullandı.

“Türk sporu futbolu için bir fırsata çevirmek mümkündür”

Bahçeli, yaşanan krizin üstesinden gelinebileceğini de dile getirerek, “Türk sporu futbolu için bir fırsata çevirmek mümkündür. Kaynaşıp kucaklaşarak, sevgi ve saygı içerisinde, dostluk ve centilmenlik etrafında kenetlenerek sahaları tribünlerle birlikte şölen ortamına, bayram ve bahar havasına dönüştürmek hedefimiz ve haysiyet görevimizdir. Sorunlardan kaçarak çözüm bulamayız, sürgülü kapıları, kilitli gönülleri açamayız. Gün bir olma günü, kardeş olma günü, hoşgörü günüdür” diye konuştu.