Daire Başkanlığı Baskını: Ağar, Çatlı ve Rus Mafyası İddiası, İki İhale Birden Alındı
Tunceli'de Munzur Üniversitesi'nin kafeterya ihalesi, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevlilerini tehdit eden Süleyman Avcı'ya verildi. Avcı'nın, "Mehmet Ağar'la, Abdullah Çatlı'yla çatıştım, mafyayım, adam öldürdüm" şeklinde tehditler savurduğu belirtildi. Olayla ilgili tutanak tutuldu.
Tunceli Munzur Üniversitesi'nde skandal bir olay yaşandı. Üniversitenin kafeterya ve unlu mamulleri satış yeri kiralama ihaleleri, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na giderek görevlileri tehdit eden Süleyman Avcı isimli şahsa verildi.
İddialara göre, Avcı, Daire Başkanlığı'nda görevli personeli "Ben Mehmet Ağar'la, Abdullah Çatlı'yla, Rusya mafyasıyla çatıştım. Burada kan dökülmeden nizamı getiremeyiz. Benim akli dengem yok, ben mafyayım. Ben adam öldürmüş, cinayet işlemiş bir adamım" şeklinde tehdit etti. Ayrıca, rektörü üniversiteye kendisinin 'atadığını' da ileri sürdü.
Görevliler, yaşanan bu olay üzerine durumu rektörlüğe bildirdi ve Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak, tüm bu tehditlere rağmen, söz konusu iki ihale de Süleyman Avcı'ya verildi.
İHALE SÜRECİNDE YAŞANANLAR
Munzur Üniversitesi, 2024 yılında Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı idari birimler binasında; kafeterya, çiğköfte salonu, salatan-sandviç salonu ve unlu mamuller satış yeri kiralama ihalesine çıktı. İhale başvurusunda bulunan Süleyman Avcı, 11 Aralık 2024 tarihinde Daire Başkanlığı'na giderek görevlilere tehdit ve baskı uyguladı.
Olay yerine ait tutanaklara göre, Avcı görevlilere, "Siz birilerine torpil mi geçiyorsunuz? Siz 5 aydır ihaleye çıkmanız gerekiyorken niye ihaleyi bu kadar uzatıp geç çıkıyorsunuz? Burada dönen her şeyden haberim var" şeklinde çıkıştı. Şube müdürünün yetkinin kendilerinde olmadığını belirtmesine rağmen, Avcı, "Bana kanun maddesini açıklayacaksın. Sen göreceksin, bunu bana teker teker açıklayacaksın. Ben şimdi gidiyorum, sonra göreceksin" diyerek binadan ayrıldı.
13 Aralık 2024'te Avcı, beraberinde iki erkek ve bir kadınla birlikte Daire Başkanlığı'na tekrar geldi. Daire Başkanı ve Şube Müdürü'nün bulunduğu odaya girerek tehditlerine devam etti ve şunları söyledi:
"Rektör hocayı (Prof. Dr. Kenan Peker) ben atadım. Burada ihaleyi bilerek 5-6 aydır geciktirdiniz. Sezon kapandı. Bu işi benim almamı istemediğiniz için yaptınız. Nerelerin kiralamaya çıkacağına ben karar verdim. Orta odanın mutfak olacağına ben karar verdim. Oranın yanına parfümleri açılacaktı ben engel oldum. Ruhsatlama işine takıldığınızı da biliyorum. Ben önünüzü açtım. Burada rektör hocaya yanlış yapan, verdiği talimatlara uymayan daire başkanlarından hesap sormaya geldim. Benim derdim kira değil, bende para çok. Ben Mehmet Ağar'la, Abdullah Çatlı'yla, Rusya mafyasıyla çatıştım. Kobani'ye yeğenlerimi göndereceğim. Burada kan dökülmeden nizamı getiremeyiz. Ben buraya ayar vermeye geldim. Siz göreceksiniz yarın. Her işi nasıl düzelteceğimi kendiniz göreceksiniz."
Avcı, rektörün eşi olan öğretim üyesi Dr. Esra Peker ve Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon bölümünde öğretim üyesi Dr. Süreyya Yonca Sezer’i kastederek, “Onlarla da görüştüm. Her şey biliyorlar. Caminin altındaki yeri de ben alacaktım, önümü kapattılar. Daha öncesinde tenis salonu ve unlu mamuller fırını projem vardı. Önümü kapattılar. Burada bu işleri engelleyen herkesle hesap soracağım” dedi.
Avcı ayrıca, üniversitenin rektörü Prof. Dr. Kenan Peker’e yönelik çıkan haberlere ilişkin olarak, “Rektörü medyanın önünü atanlardan hesap soracağız. Burayı birkaç kişiyi devirmeden düzeltemeyiz. Herkes adam olacak” diye konuştu.
SUÇ DUYURUSU VE İHALE SONUÇLARI
Daire Başkanlığı, yaşanan bu olayları 16 Aralık 2024 tarihinde rektörlüğe bildirdi. Gönderilen yazıda, görevlilerin güvenliğinin sağlanması ve kurumsal süreçlerin baskı altında kalmaksızın şeffaf bir şekilde yürütülmesine yönelik gerekli önlemlerin alınması talep edildi.
Daire Başkanlığı'ndaki görevliler, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Avcı hakkında suç duyurusunda bulundu. İfade de, Avcı’nın, “Rektörü ben atadım buraya. Burada rektöre karşı bir grup var. Ben rektör ile sorunlu olan Daire Başkanları’nı engelleyeceğim. Gerekirse kafa koparacağım. Kelle alacağım. Benim akli dengem yok, ben mafyayım. Ben adam öldürmüş, cinayet işlemiş bir adamım. Şimdilik buna ara vermiştim, belli ki burada bu sözümü tutamayacağım. Hedefim sensin, artık burada başka türlü ekmek yiyemeyiz” dediği belirtildi.
Tüm bu gelişmelerin ardından ihale süreçleri tamamlandı. Kafeterya alanı ilk yıl kira bedeli 350 bin lira olmak üzere 2 yıllığına, unlu mamulleri satış alanı da ilk yıl kira bedeli 80 bin lira olmak üzere 2 yıllığına Süleyman Avcı'ya verildi.
Avcı hakkında yapılan suç duyurusuna ilişkin ise henüz bir işlem yapılmadığı öğrenildi.
Haber Merkezi