Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erkan'a Destek Çıktı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde gündemi meşgul eden Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara yönelik açıklamalarında net bir duruş sergiledi.

Yayınlanma:
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Erkan'a Destek Çıktı!

Hafize Gaye Erkan ve Banka İddiaları

Hafize Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan’ın banka çalışanlarıyla ilgili aldığı kararlar ve kendisinin yönetimdeki rolü, özel koruma ve oda tahsisi iddialarıyla gündeme gelmişti. Bu iddialara Hafize Gaye Erkan cephesinden gelen kesin bir yalanlama sonrasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, yerel seçimler öncesi görevden alınacağı öne sürülen Hafize Gaye Erkan’a destek vererek, “Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa bunlar hemen rahatsız oluyor. Gezi Olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler” diye konuştu.

Erdoğan'dan Muhalefete Eleştiri

Erdoğan, açıklamasının devamında muhalefeti eleştirerek, “Muhalefet ne yaparsa yapsın uzaya füzeler gitmeye devam edecek. Uçak gemilerimizin inşası devam edecek. Türkiye’nin başarılarından kıvanç duymayı bir kez olsun beceremediler. İlk insanlı uzay misyonumuzu önemsizleştirmeye kadar Türkiye’nin başarılarını hedef alıp kendilerine alan açmaya çalıştılar” şeklinde konuştu.

Bu destek ve değerlendirmeler, Türkiye'nin geleceğine dair atılımlarını yönlendiren isimler arasındaki Hafize Gaye Erkan'a olan güveni vurguluyor. Erdoğan, ülkenin başarılarına odaklanılması ve dedikoduların gölgesinde kalmadan ilerlemeye devam edilmesi çağrısında bulundu.