CHP'li Yavuzyılmaz: İBB'nin Akp Döneminde Aldığı Bir Helikopter Kayıp, Diğeri Ucuza Satıldı
CHP'li Deniz Yavuzyılmaz, İBB'nin AKP döneminde aldığı bir helikopterin kayıp olduğunu ve 2012'de 590 bin dolara alınan başka bir helikopterin ise 601 bin 800 liraya satıldığını iddia etti. Yavuzyılmaz, Ranger tipi helikopterin İBB envanterine nasıl girip çıktığının belirsiz olduğunu vurguladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) AKP yönetimi sırasında aldığı bir helikopterin kayıp olduğunu gündeme getirdi. Yavuzyılmaz, ayrıca 2012'de 590 bin dolara alınan başka bir helikopterin ise 2019'da 601 bin 800 liraya satıldığını iddia etti.
Diken'in Halk TV yayınından aktardığına göre Yavuzyılmaz, İBB envanterinde kayıtlı Ranger tipi bir helikopterin izine rastlanmadığını belirterek, "Bir helikopter nasıl kaybolur? İBB'de Ranger tipi bir helikopter kayıp. Bu helikopter AK Parti döneminde envantere girmiş; ancak nasıl girip çıktığı belirsiz. Helikopter ortada yok. Aylardır AK Parti dönemine ait Ranger tipi bir helikopteri araştırıyorum; ancak bulamıyorum. Ne bir belgesi var, ne de envanter kayıtları tam. 'Nasıl alındı' sorusunun cevabı yok, nasıl satıldığı da muamma. Ancak bir şirket, 'Bu helikopteri AK Parti İBB döneminde aldım, Almanya'ya gönderdim, bakım-onarım yaptırdım ve şu anda kullanıyorum' şeklinde bir açıklama yapmış" dedi. Yavuzyılmaz, bahsettiği şirketin adını ise belirtmedi.
HELİKOPTER SATIŞINDA USULSÜZLÜK İDDİASI
Yavuzyılmaz, ikinci bir helikopterle ilgili de dikkat çekici iddialarda bulundu:
"Bir diğer helikopter ise Sikorsky tipi. Bu helikopter, AKP döneminde İBB tarafından 2012'de 590 bin dolara satın alınmış. Elimdeki belge ise bu Sikorsky helikopterin 2019'daki satışına ait. Ne kadara satılmış; 601 bin 800 liraya. Yani, 590 bin dolara alınan helikopter, yaklaşık 590 bin liraya satılmış. Ben buna yolsuzluk derim. Bundan daha büyük yolsuzluk olur mu? Çalışır durumdaki Sikorsky tipi bir helikopter 590 bin liraya satılır mı? Yoksa helikopter alıp yerine araba mı sattınız?"
KAMU ZARARI İDDİASI
Yavuzyılmaz, güncel döviz kuru üzerinden yapılan hesaplamayla, sadece bu helikopter satışı nedeniyle kamunun yaklaşık 18 milyon lira zarara uğratıldığını ileri sürdü.
Haber Merkezi